JEDNA OD NAJVEĆIH ATLETSKIH ZVEZDA JEDVA ČEKA DOLAZAK U SRBIJU: Aregavi cilja zlato u Beogradu

S. R.

11. 03. 2024. u 16:30

SREBRO želi da pretoči u zlato. Drugi najbrži atletičar u istoriji na 10.000 metara Berihu Aregavi, želi da vicešampionsku mesto zameni najvišim mestom na podijumu na predstojećem SP u krosu 30. marta u Beogradu.

ЈЕДНА ОД НАЈВЕЋИХ АТЛЕТСКИХ ЗВЕЗДА ЈЕДВА ЧЕКА ДОЛАЗАК У СРБИЈУ: Арегави циља злато у Београду

FOTO: Atletski savez Srbije

Jedna od planetarnih zvezda "kraljice sportova", kod ušća Save u Dunav ima samo najveće ambicije. Prošle godine u Bathurstu (Australija), dva puta je bivao drugi u pojedničnoj i timskoj trci.

- Naporno sam radio jer sam znao da će biti jakih sportista, ali sa dobrim radom, treninzima, znao sam da mogu do medalje, što sam i ostvario.To je bio prvi put da sam se takmičio na svetskom krosu i četiri puta u nacionalnom krosu i bio sam veoma dobar. Na svetskom krosu osvojio sam srebrnu medalju, u nacionalnom krosu 3 puta zlatnu i jednu bronzanu. Na šampionatu sveta u krosu u Australiji, staza je bila teška, ali na kraju sam osvojio srebrnu medalju i bio sam zaista srećan zbog toga - priča za sajt SAS Etopljanin.

Momak iz Atsbi Vomberte, malog grada u regionu Tigraj u severnom delu svoje države bio je četvrtoplasirani na OI u Tokiju, kao i lane na SP u Budimpešti na 10.000 metara. Nekada treći as na planetarnom šampionatu do 20 godina u Tampereu, želi da probije led na najznačanijim nadmetanjima.

- Veliki cilj za mene u sezoni 2024. je nastup na SP krosu. Očekujem da ostvarim dobar rezultat i da trku završim na podijumu. Dolazim u Beograd da dam sve od sebe. Takođe u fokusu je nastup i na Olimpijskim igrama 2024. Na oba takmičenja gledam ka zlatnim medaljama i verujem da mogu do njih - kaže Aregavi.

Osim, što se profilisao u vrhu najduže discipline koje se trči na stadionu, pošto je najbrži Etopljanin, Berihu je svetski rekorder u trci na 5 kilometara, postavljenoj 31. decembra 2021. u Barseloni u vremenu od 12 minuta i 49 sekundi.

- Sve trke koje sam imao ranije su bile veoma interesantne, korisne, vredne i važne. Pripremao se i unapređujem svoje stanje i telo radeći u svojoj zemlji Etiopiji Adis Abebi prateći pravila i uputstva svog trenera koji je Iirefu Birhanu - ističe "crna gazela".

Zahvaljujući svom treneru ima jednostavan recept za uspeh.

- Najbolji recept je da budete u dobroj kondiciji i da imate dobru ishranu: pirinač, testeninu, jaje i meso i naravno vredno trenirati - konstatuje Aregavi.

Jaka konkurencija

- Sezona 2024. počela je sa dobrom motivacijom i inicijacijom za bolje rezultate nego ranije. Biće dobro i nadam se da ćemo videti dobre rezultate i nove jake trkače koji će se pojaviti u borbama za medalje, posebno na Olimpijskim igrama u Parizu - naglašava Aregavi.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

BUGARKA SE POHVALILA SUSRETOM SA NOVAKOM ĐOKOVIĆEM: Evo šta mu je poklonila (FOTO)