ŠAMPIONKA: Švajcarkinja osvojila Svetski kup i šampionsku titulu u veleslalomu

Novosti online

17. 03. 2024. u 16:05

Švajcarska skijašica Lara Gut-Behrami osvojila je titulu u Svetskom kupu i šampionsku titulu u veleslalomu, pošto je zauzela 10. mesto u današnjoj trci na finalu Svetskog kupa u Zalbahu.

ШАМПИОНКА: Швајцаркиња освојила Светски куп и шампионску титулу у велеслалому

Foto: Profimedia

Gut-Behrami je zauzela 10. mesto rezultatom 2:23,27 minuta. Ona je dve trke pre kraja sezone osvojila titulu u ukupnom plasmanu Svetskog kupa, a takođe je u poslednjem veleslalomu u sezoni osvojila titulu u toj disciplini.

Kao 32-godišnjakinja postala najstarija šampionka Svetskog kupa. Prvi Veliki kristalni globus osvojila je 2016. godine i prošlo je rekordnih osam godina do njene druge titule.

Foto: Profimedia

Gut-Behrami je imala prednost u plasmanu veleslaloma uoči današnje trke u odnosu na rivalku Italijanku Federiku Brinjone i bilo joj je potrebno da se plasira na poziciju do 15. mesta.

Federika Brinjone je pobedila rezultatom 2:20,05, druga je bila Alis Robinson sa Novog Zelanda sa 1,36 sekundi zaostatka, a treće mesto zauzela je Norvežanka Tea Luiza Stjernesund sa 1,67 sekundi zaostatka.

Gut-Behrami je osvojila Veliki kristalni globus sa 1.680 bodova, ispred Brinjone koja ima 1.472 i Amerikanke Mikaele Šifrin sa 1.409 bodova. Prvi Mali kristalni globus u veleslalomu osvojila je sa 771 bodom, Brinjone je druga sa 750, a Šveđanka Sara Hektor treća sa 583 bodova.

Gut-Behrami je vodeća i u spustu i u superveleslalomu. Mali kristalni globus u slalomu osvojila je Šifrin.

Bonus video KLADIONIČARSKE PRIČE: Jokić ima i bezobrazluk

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!