POVRATAK NA MESTO PRVOG ODLIČJA: Sifan Hasan najveća atletska zvezda koja stiže u Beograd, o Svetskom prvenstvu u krosu koje "samo što nije"

S. R.

23. 03. 2024. u 17:57

NjENA najveća vrlina je svestranost. Jedna od najboljih atletskih srednjeprugašica i dugoprugašica na svetu Sifan Hasan biće jedna od zvezda predstojeće Svetsko prvenstvo u krosu (30. marta) na Ušću.

ПОВРАТАК НА МЕСТО ПРВОГ ОДЛИЧЈА: Сифан Хасан највећа атлетска звезда која стиже у Београд, о Светском првенству у кросу које само што није

FOTO: Tanjug/AP

Holanđanka, inače rođena u Etopiji, pisala je istoriju "kraljice sportova", jer je na SP na otvorenom 2019, osvajala titule na 1.500 i 10.000 metara što je jedinstven podvig. Takođe, na proteklih OI u Tokiju okitila se zlatnim odličjem na 5.000. U prestoncu Srbije stiže posle 11 godina, a za našu državu vezuju je samo najlešpe uspomene.

- Vraćam se u Beograd posle moje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u krosu do 23 godine 2013. Takođe osvojila sam bronzanu medalju u ekipnoj konkurenciji do 23 sa Holandijom. To je bila moja prva medalja za moju zemlju na međunarodnom prvenstvu - ističe Hasan za sajt SAS.

U svojoj kolekciji ima pregršt odličja, a motva ima na pretek.

- Uvek tražim izazove, iz godine u godinu. Dakle, ove godine, moj fokus je na Olimpijskim igrama. Posle Olimpijade, ponovo ću početi da sanjam o sledećoj sezoni. Za mene je važno da izazovem sebe, sve dok sam radoznala motivisana sam - naglašava Hasan.

Na proteklim OI pokušala je da uradi nezabeležno u atletskoj istoriji, da objedini zlata na 1.500 i 10.000 metara, a trci na kraćoj distanci imala je peh.

- Najponosnija sam na medalje na OI u Tokiju, posebno posle mog pada u trci na 1500 metara. Bila sam ponosna što sam ustala i što nisam odustala pri prvom kiksu - dodaje Sifan.

Otkriva i recept i ključ po kojem gura sebe do krajnjih granica.

- Pre svega, volim da trčim, volim kretanje i igru. A ja sam radoznala osoba, pa želim da znam šta je moguće i volim da izazivam sebe - podvlači Hasan.

Mladi da uživaju

Šta može da poruči mladim nadama atletike i trčanja u svetu?

- Izađi tamo, trči! Neka bude jednostavno. Uživajte u osećaju kretanja i slobode kada trčite. Izaberite inspirativno okruženje, postanite jedno sa prirodom i povedite svoje prijatelje i kolege u trci sa sobom da podelite trenutak i osećaj! Ja lično volim da trčim u šumi.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ U PROBLEMU: Ako ne zaigra na ovim turnirima, uslediće kazna