VELIKI USPEH: Atletičari iz Etiopije pobedili na maratonu u Parizu

Novosti online

07. 04. 2024. u 13:55

Etiopski atletičar, Mulugeta Uma pobedio je na maratonu u Parizu, a u ženskoj konkurenciji najbrža je bila njegova sunarodnica Mestavut Fikir.

ВЕЛИКИ УСПЕХ: Атлетичари из Етиопије победили на маратону у Паризу

Foto: Profimedia

Uma, koji je nastupio na svom četvrtom maratonu, pobedio je rezultatom dva sata, pet minuta i 33 sekunde. On se na 2,5 kilometra pre cilja odvojio od Kenijca Titusa Kipruta i ostvario prvu pobedu u maratonu uz lični rekord.

Drugo mesto zauzeo je Kipruto, koji je vodio do 35. kilometra, ali je zabeležio rezultat 2:05,48. Rekorder maratona u Parizu Eliša Rotič zauzeo je treće mesto sa 2:06,54.

Prošlogodišnji pobednik Abeje Ajana iz Etiopije trku je završio na devetom mestu.

Foto: Profimedia

U konkurenciji atletičarki na svom prvom maratonu trijumfovala je Mestavut Fikir iz Etiopije sa 2:20,45 sata, u sprintu ispred sunarodnice Enat Tirusev, koja je trku završila sa 2:20,48. Kenijka Vivijan Čeriot zauzela je treće mesto sa 2:21,46 sata.

Trka je počela na Jelisejskim poljima, a završila se u blizini Trijumfalne kapije, ali to neće biti ista ruta za olimpijsku trku u Parizu koja će se održati 10. avgusta za maratonce, a dan kasnije za maratonke.

Organizatori su naveli da je u maratonu učestvovalo više od 54.000 trkača, uključujući i 46 odsto početnika na toj deonici.

BONUS VIDEO KLADIONIČARSKE PRIČE: Opera u Sidneju je napravljena od poreza na kockanje

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)