FAVORITI BEZ PRITISKA: Večeras ćemo saznati da li su se i naše rukometašice plasirale na EP u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj

S. K.

07. 04. 2024. u 14:29

VEČERAS će biti spuštena zavesa na kvalifikacije za Evropsko prvenstvo za rukometašice, koje će se od 28. novembra do 15. decembra održati u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj. Posle poslednjeg kola saznaćemo koje su selekcije pridružile onima koji su već osigurali plasman na Šampionat Starog kontinenta. Srpkinje svoj odlučujući meč igraju večeras (18.00) u Zrenjaninu protiv Turkinja.

ФАВОРИТИ БЕЗ ПРИТИСКА: Вечерас ћемо сазнати да ли су се и наше рукометашице пласирале на ЕП у Аустрији, Мађарској и Швајцарској

Tanjug/AP

Još pre početka kvalifikacija učešće na Šampionatu obezbedile su šampionke Evrope, Norvežanke i organizatori Austrijanke, Mađarice i Švajcarkinje. Pre poslednjeg kola kartu su izvadili pobednici grupa: Rumunija, Nemačka, Holandija, Francuska, Španija, Crna Gora, Švedska i Danska. Tu su drugoplasirane Hrvatice (grupa 1) i Makedonke (grupa 5). U ostalim grupa je bilo odlučujućih duela za drugo mesto. Ne zaboravimo da će na Šampionatu igrati i četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

Na šampionatu će učestvovati 24 selekcija. U prvoj fazi sve selekcije će biti podeljene u šest grupa, u kojima će po dve najbolje izboriti plasman u drugu fazu, u kojoj će biti dve grupe sa šest selekcija. Mečevi u prvoj fazi igraće se u Insburku, Debrecinu i Bazelu. Domaćini grupa druge faze biće Beč i Debrecin. U glavnom gradu Austrije odigraće se polufinale, meč za bronzu i finale.

Trijumf Norvežanki

RUKOMETAŠICE Norveška osvojile su Evrokup. Evropske šampionke su u poslednjem, šestom kolu u Haldenu nadigrale Švajcarsku sa 42:22, a u Tatabanji je Mađarska bila bolja od Austrije - 36:30.

TABELA: Norveška 12, Mađarska 8, Švajcarska 4, Austrija 0 bodova.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

PREVIŠE JE PASIVAN, TITULA NEĆE DOĆI SAMA: Federer uputio oštre reči Zverevu