SRBIJA NA EVROPSKOM PRVENSTVU: Kako su rukometašice u odlučujućem meču u Zrenjaninu savladale Tursku?

S. K.

07. 04. 2024. u 19:56

RUKOMETAŠICE Srbije su na efektan način izborile plasman na Evropsko prvenstvo. Naše dame su u poslednjem kolu kvalifikacione grupe 6 u Zrenjaninu preslišale Tursku sa 30:22 (14:10) i od 28. novembra do 15. decembra boriće se za što bolji plasman na šampioantu Starog kontinenta u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskog.

СРБИЈА НА ЕВРОПСКОМ ПРВЕНСТВУ: Како су рукометашице у одлучујућем мечу у Зрењанину савладале Турску?

Tanjug/AP

Jovana Risović i drugarice su od prvog minuta pokazale odlučnost da pobedom obraduje verne navijače i sebe. Krenule su silovito i već posle četiri minuta vodile su sa 3:0. Međutim, Turkinje su se trgle, smanjile na 3:2, a potom uspele i da izjednače na 6:6. Izabranice Uroša Bregara to nije izbacilo iz ritma. Nisu odustajale od svoje igre i serijom 4:0 vraćaju veliku prednost (10:6), ali i sigurnost. Od tog trenutka umešno su održavale željenu prednost.

Moćne su bile devojke i u nastavku. Čvrste u odbrani, silovito u napadu, naročito preko raspoloženih krila Dunje Radević i Sanje Radosavljević uspele su da steknu nedostižnih 19:12. Istina, Turkinje su uspele da smanje prednost (21:16), ali posle tajm-auta naše su pojačale ritam i ponovo su stekle velikih 27:19. Do kraja su održavale prednost i na kraju uz zvuke "Marša na Drinu" sa vernim navijačima proslavile odlazak na Evropsko prvenstvo.

SRBIJA - TURSKA 30:22 (14:10)

HALA: "Kristalna dvorana" u Zrenjaninu. Gledalaca: 2.600. Sudije: Igor i Aleksej Kovalkuk (Moldavija). Isključenja: Srbija 6, Turska 4 minuta. Sedmerci: Srbija 2 (2), Turska 3 (3).

SRBIJA: Risović (10 odbrana), Radosavaljević 5, Veličković 4, Majkić 1, Mandić 1, Nuković 1, Janjušević 7 (2), Knežević, Jovović, Stamenić, Bojičić, Radević 7, Simić 1, Lazić 2, Petrović 1, Kubina.

TURSKA: Goker, Kalinčuoglu 3 (3), Akalin 5, Iskit-Džaliskan, Tigel, Bozdogan 1, Guker, Akgun, Turkoglu 6, Jilmaz 2, Sahin, Ajdemir, Kara, Demirčelen 2, Ozturk, Četin 3, Erbektaš (7 odbrana).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

DIVAC IZABRAO NAJBOLJU EVROPSKU PETORKU: Ova imena jača su i od američkog drim-tim, imali tu i Nikole Jokića?