OTVOREN PUT KA FINALU: Odbojkašice Jedinstva srušile Zvezdu nakon velike borbe

Novosti online

09. 04. 2024. u 22:05

Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove slavile su na domaćem terenu protiv Crvene zvezde rezultatom 3:1 (25:23, 25:22,22:25,25:19 ) u prvoj utakmici polufinalne serije Superlige Srbije.

ОТВОРЕН ПУТ КА ФИНАЛУ: Одбојкашице Јединства срушиле Звезду након велике борбе

CEV (ilustracija)

Pazovčanke su opravdale ulogu favorita protiv crveno-belih i napravile korak ka plasmanu u finale i odbrani titule prvaka Srbije.

Odbojkašice Zvezde su u reprizi prošlosezonskog polufinala pružile jak otpor ekipi Jedinstva, koja je do prvog seta došla nakon velike i izjednačenje borbe.

Iako je domaća ekipa sve vreme diktirala tempo i držala rezultatsku prednost, pobednika prvog seta odlučila je neizvesna završnica. Pri vođstvu od 20:19 tim iz Stare Pazove je napravio seriju 3:1 i došao do prednosti od 23:20, što je bilo i ključno za osvajanje seta.

Zvezda u završnici prišla na 24:23, ali Beograđanke nisu imale snage za potpuni preokret i Jedinstvo je povelo sa 1:0.

Foto: Profimedia

Pazovčanke su u drugom setu već na startu stekle prednost od pet poena (6:1), koliko su imale i sredinom seta (16:11), ali je Zvezda je i u ovom periodu igre završnicu učinila uzbudljivom i prišla na 20:19, zatim i na 23:22. Međutim, odbojkašice Jedinstva su odlično odreagovale pod pritiskom i privele set kraju na željeni način za 2:0.

Treći set je do rezultata 13:13 protekao u rezultatskoj klackalici, a onda je Zvezda serijom 5:1 napravila dobru rezultatsku zalihu pred finiš (18:14). Jedinstvo je u jednom momentu uspelo da priđe na poen zaostatka (22:21), ali su crveno-bele serijom 3:1 uvele meč u četvrti set.

Tokom četvrtog seta videli smo izjednačenu borbu do rezultata 9:8 u korist Jedinstva, koje je zatim serijom 5:1 došlo do opipljivih plus pet (14:9). Tu se već mogao naslutiti da petog seta neće biti, a Pazovčanke su u završnicu ušle sa prednoću 20:14 i mirno privele meč kraju.

Najefikasnija u redovima Jedinstva bila je Ivana Nedeljković sa 14 poena, Tamara Miljević je dodala 11 poena, a Branka Tica devet.

Kod Zvezde je Malgorzata Jasek prednjačila sa 15 poena, Nikolina Lukić je dodala 14 poena, a Jelena Stojić 11 poena.

BONUS VIDEO  KLADIONIČARSKE PRIČE: Jokić ima i bezobrazluk

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NIŠTA OD TREĆE FAZE: KK Partizan završio sa prodajom sezonskih karata