KLUPKO JE KRENULO DA SE ODMOTAVA: Alonso ostaje u Aston Martinu!

S. R.

11. 04. 2024. u 19:51

KLUPKO koje je zamrsio Luis Hamlton objavom da prelazi u Ferari 2025. polako je krenulo da se odmotava.

КЛУПКО ЈЕ КРЕНУЛО ДА СЕ ОДМОТАВА: Алонсо остаје у Астон Мартину!

Foto: Profimedia

Fernando Alonso i Aston Martin objavili su da će nastaviti saradnju. Španac je stavio "paraf" na višegodišnji ugovor i ući će sa svojim timom u novu eru 2026. godine, kada na snagu stupaju nova pravila. Isto tako, britanski tim će od tada sarađivati sa novim prozvođačem motora Hondom.

Time prestaju spekulacije da će 42-godišnjak, preći u Mercedes na mesto odlazaćeg Hamiltona. Sada u konkureniciji za sedište u "srebrnim strelama" ostaju mladi vozač F2 Kimi Antoneli, ali Sebastajan Fetel, dok se još uvek navodno čeka i Maks Ferštapen budući da previranja u menadžmentu tima još uvek nisu završena. Ko zna možda se šef ekipe Toto Volf odluči da i neko četvrto rešenje poput Karlosa Sainca. 

Alonso je nastariji vozač karavana, ali je više puta isticao da je motivisan kao nikada ranije da se takmiči u nadi da će osvojiti svoju treću titulu.

Španac je u kombinezonu Aston Martina od 2023. godine, posle rastanka sa Alpinom. Prethodno je nastupao još za Minardi, Meklaren (dvaput), Ferari i Reno, preteču Alpina, u kom je i dvaput poneo zvanje šampiona – 2005. i 2006. godine.

U Formuli 1 je zabeležio 32 pobede, osvojio je ukupno 22 pol-pozicije i 2.291 bod, a dosad je učestvovao na 384 Velike nagrade.

Na novi trijumf čeka od Velike nagrade Španije 2013. godine.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NIŠTA OD TREĆE FAZE: KK Partizan završio sa prodajom sezonskih karata