UZ PREKID OD POLA SATA, PARTIZANU TROFEJ POSLE 11 GODINA: Kako su crno-beli dobili Vojvodinu u finalu Kupa "Prof. dr Branislav Pokrajac"

Novosti online

13. 04. 2024. u 22:37

Otpisani rukometaši Partizana su posle 11 godina osvojili kup "Prof. dr Branislav Pokrajac". Crno-beli su u veoma dramatičnom finalu, posle sedmeraca u uzavreloj atmosferi novosadske dvorane SC "Slana bara" šokirali do sinoć nedodirljivu Vojvodinu sa 29:28 (8:13, 11:6, 2:2, 3:3 - 5:4). U regularnom toku bilo je 19:19, a posle produžetaka 24:24.

УЗ ПРЕКИД ОД ПОЛА САТА, ПАРТИЗАНУ ТРОФЕЈ ПОСЛЕ 11 ГОДИНА: Како су црно-бели добили Војводину у финалу Купа Проф. др Бранислав Покрајац

sajt rk partizan

Beograđani, koji su na golu imali fenomalnog Nemanju Marjanovića, su u odsudnim trenucima pokazali da imaju čelične živce. Prvo je Kojadinović 15 sekundi pre kraja regularnog toka izjednačio na 19:19, a potom su u produžecima za minut i po stigli 22:24. I tu nije bio kraj drame, jer je u poslednjoj sekundi drugog produžetka Marjanović odbranio sedmerac Vorkapiću. U penal seriji prva zvezda Novosađana Belorus Puhovski je pogodio prečku.

A posle prvog dela niko nije slutio da će prisustovati tročasvnoj drami. Posle izjednačnih prvih 10 minuta, Vojvodina je nametnula svoj ritam i u jednom trenutku vodila sa 13:7. U nastavku su Beograđani predvođeni kapitenom Zečevićem i Marjanovićem zaigrali odlučnije, hrabrije, ali im je domaćin dugo odlevao. Imao je branilac trofeja i 16:12, 17:15, da bi u finišu meča crno-beli izborili produžetke, a potom i da se raduju 12 Kupu.

Prekid od pola sata

FINALE je zbog divljana navijača jednog i drugog tima u 54 minutu prekinut. Pristalice Partizana i Vojvodine počele su da se gađaju, predmeti su padali na teren, tako da su sudije bile primorane da igrače pošalju u svlačionicu. Policija je stala između dve strane, čak je jedno vreme bila i na terenu. Ipak, na kraju su se strasti smirile i meč je bio nastavljen.

Marjanović najbolji igrač

ZA najboljeg rukometaša burnog finala proglašen je golman Partizana Nemanja Marjanović

VOJVODINA - PARTIZAN 28:29

DVORANA: SC "Slana bara" u Novom Sadu. Gledalaca: 2.000. Sudije: Kovač i Milosavljević. Isključenja: Vojvodina 14, Partizan 6 minuta. Sedmerci: Vojvodina 8 (5), Partizan 12 (7). Strelci sa penala: Đorđić, Vorkapić, Rogan i Tomić za Vojvodinu, a Mićić, Obradović, Zečević, Kojadinović i Popović za Partizan.

VOJVODINA: Lučin, Vorkapić 5 (4), Vukovljak, Aziz Aidi, Milenković 3, Sunajko, Pušica, Rađenović 4, Pešić 1, Tomić, Rogan 3, Đorđić 5 (1), Golubović 2, Puhovski 1, Nikolić, Trnavac (15 odbrana, 3 sedmerca).

PARTIZAN: Mihajlov, Markatatos, Jović, Šotić 2, Marjanović (12 odbrana 2 sedmerca), Barjaktarević, Kojadinović 5, Zečević 9 (6), Mićić 4 (1), Obradović 1, Popović 3, Peštić, Lazić, Šaponjić, Kovačević, Arsenić (6 odbrana).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NIŠTA OD TREĆE FAZE: KK Partizan završio sa prodajom sezonskih karata