POČINJE EVROPSKO PRVENSTVO U BOKSU! Borovčanin: Organizacijom i rezultatima opravdaćemo podršku

Tanjug

18. 04. 2024. u 12:35

Srbija i Beograd ponovo su centar svetskog boksa i verujem da ćemo vrhunskom organizacijom opravdati podršku, poslati sjajnu sliku u svet, a da će bokseri napraviti rezultat koji će zlatnim slovima biti ispisan u istoriju srpskog sporta, rekao je predsednik Bokserskog saveza Srbije (BSS) Nenad Borovčanin.

ПОЧИЊЕ ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО У БОКСУ! Боровчанин: Организацијом и резултатима оправдаћемо подршку

FOTO: BSS

U glavnom gradu Srbije danas počinje šampionat Evrope za seniore i seniorke, uz učešće 337 takmičara, 216 u muškoj i 121 u ženskoj konkurenciji.

"Prvi put u istoriji Evropsko prvenstvo za muškarce i žene održava se zajednički i to u dvorani Aleksandar Nikolić, gde je pre malo više od pola veka, 1973. godine održan prvi šampionat", istakao je Borovčanin na konferenciji za medije u Skupštini grada.

Borovčanin se zahvalio na podršci Vladi Srbije, ministarstvu sporta, gradu Beogradu i predsedniku Aleksandru Vučiću, kao i Svetskoj bokserskoj federaciji (IBA) koja je obezbedila nagradni fond od milion dolara.

Na konferenciji za medije obratili su i državni sekretar sekretar za sport Marko Kešelj, gradski sekretar za sport i omladinu Nikola Penić, predsednik Evropske bokserske federacije (EUBC) Joanis Filipatos i generalni sekretar Kiril Šekutjev.

Ceremonija svečanog otvaranja održava se večeras od 19 sati, a šampionat traje do 28. aprila.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S