"RUSE TREBA KAZNITI KAO I SRBE!" Skandalozna izjava prvog čoveka Olimpijskih igara

Novosti online

18. 04. 2024. u 14:24

Ruski prankeri Vladimir Kuznjecov (poznat kao Vovan) i Aleksej Stoljarov (poznat kao Leksus), koji su se proslavili zbog veštine da izvuku poverljive informacije od vodećih političara širom sveta, isto su učinili i od predsednika Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomasa Baha.

РУСЕ ТРЕБА КАЗНИТИ КАО И СРБЕ! Скандалозна изјава првог човека Олимпијских игара

FOTO: FK Crvena zvezda

Oni su ga naterali da se pomoli „herojima afričkog kontinenta, svetim Vovanu i Leksusu“ da se spreče Igre prijateljstva u Rusiji.

I ne samo to, na pitanje o potencijalnom broju ruskih predstavnika na Olimpijskim igrama u Parizu, šef MOK-a je odgovorio da to „zavisi od njihovih sportskih rezultata“.

- Bilo je zanimljivo saznati da Bah smatra da Rusi treba da se kazne kao i nekada Srbi, jer on misli da je to isključivanje (sa OI) – ista situacija - rekao je Aleksej Stoljarov (Leksus) u komentaru za Sputnjik.

Podsećanja radi, ruski pranker Aleksej Stoljarov (Leksus) putem video-veze razgovarao je sa Bahom, kojem se predstavio kao visoki afrički zvaničnik. Tokom razgovora, Leksus se dotakao teme neutralnog statusa ruskih sportista na Olimpijadi u Parizu.

- Imamo mnogo takvih presedana. Pre svega, što se tiče Srbije i Jugoslavije – Jugoslaviji su svojevremeno zabranili da učestvuje na Olimpijskim igrama u Barseloni 1992. godine. Isto rešenje, koje sada nudimo sportistima iz Rusije, tada je primenjivano na jugoslovenske sportiste. To je bio isti pristup. To se koristilo i u drugim slučajevima. Videćete sportiste – oni žele da dođu - rekao je Bah.

Ranije je MOK saopštio da ruski sportisti mogu učestvovati na OI u Parizu koje će biti održane od 26. jula do 11. avgusta u pojedinačnom neutralnom statusu, uz poštovanje niza kriterijuma. Neutralni sportisti nastupaće sa posebnom himnom i zastavom. Rusima neće biti dozvoljeno da učestvuju u defileu sportista na ceremoniji otvaranja. Zbog ograničenja učešća u kvalifikacionim takmičenjima, za OI će moći da se kvalifikuje najviše 55 ruskih sportista.

BONUS VIDEO KLADIONIČARSKE PRIČE: Oni se ne klade zbog love, lovu imaju, klade se zbog strasti

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! "Novosti" otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je pismo, kao svoju odbranu, poslao nadležnim sportskim vlastima kada su otvorili istragu protiv njega.

18. 09. 2024. u 16:24

Komentari (0)

APEL DELIJAMA: Crvena zvezda objavila važno saopštenje pred meč sa Benfikom