SRBIJA JE EPICENTAR BOKSA: Svi evropski putevi vode u Beograd (FOTO)

Александар Илић
Aleksandar Ilić

18. 04. 2024. u 16:29

Borbe su počele, Beograd je epicentar evropske boks mape! Evropsko prvenstvo u boksu za seniorke i seniore 2024. startovalo je uvodnim mečevima u hali „Aleksandar Nikolić" gde će do 28. aprila svoju šansu za medalju u ringovima pod svodovima ove legendarne sportske dvorane tražiti 337 bokserki i boksera iz 34 zemlje sveta.

СРБИЈА ЈЕ ЕПИЦЕНТАР БОКСА: Сви европски путеви воде у Београд (ФОТО)

FOTO: BSS

Ovim povodom u Skupštini grada Beograda održana je konferencija za medije gde je predstavljen značaj ove manifestacije i boksa kao jednog od sportova koji pomaže stvaranju većeg međunarodnog razumevanja, povezivanja i zbližavanja država kroz sport, kao i veličina i snaga boksa u Srbiji.

- Evropsko prvenstvo za muškarce i žene po privi put da se organizuje zajedno upravo u Beogradu u hali „Aleksandar Nikolić" gde je pre malo više od pola veka održan prvi Evropski šampionat u boksu. Sve počinje večeras i trajaće do 28. aprila. Svečana ceremonija otvaranja će verujem ostaviti utisak kao i za Svetsko prvenstvo 2021 godine. Veliki broj učesnika i jedna novina u svemu tome jeste da imamo veliki fond nagrada, odnosno milion dolara koje obezbeđuje Svetska bokserska asocijacija (IBA) koja i ovaj put podržava i pomaže u razvoju boksa i jednog ovakvog spektakularnog događaja. Naravno, zahvaljujemo se Ministarstvu sporta i ministru Zoranu Gajiću,  gradskom sekretarijatu za sport, gradonačelniku Beograda Aleksandru Šapiću.  Kontinuirana i najača podrška za srpski boks je od našeg predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Nadam se da ćemo vrhunskom organizacijom ponovo poslati prelepu sliku grada Beograda i Srbije u ceo svet i da će naše bokserke i bokseri napraviti jedan rezultat koji će biti ispisan zlatnim slovima u istoriju srpskog sporta. Mečevi će moći da se prate uživo na kanalu ArenaFight i naravno na RTS-u. Takođe, signal za prenos su kupile i mnoge televizije iz Evrope – objašnjava predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

FOTO: BSS

Bokserski savez Srbije ima dugogodišnju podršku i saradnju sa Ministarstvom sporta Republike Srbije i Gradom Beogradom koji su društveno odgovorni i ulažu u sport, a samim tim u zdrav život svih građana Srbije.

- Vlada republike Srbije je preko Ministarstva sporta podržala organizaciju ovog velikog takmičenja i u budućnosti će biti tendencije da se ovakvi događaji održavaju u našem gradu i našoj državi. Čestitam gospodinu Borovčaninu i gospodinu Peniću na uspešnoj organizaciji velikog Evropskog takmičenja. Poželeo bih svima da se lepo i prijatno osećaju u Beogradu i naravno našim sportistima puno uspeha i dobrih rezultata – poručio je državni sekretar u Ministarstvu sporta Marko Kešelj.

FOTO: BSS

Cilj Evropskog prvenstva u boksu za seniorke i senore je da se nastavi zlatna tradicija organizovanja velikih sportskih takmičenja u glavnom gradu Srbije, promociju boksa kao sporta koji je jedan od najstariji i najznačajnijih u istoriji sporta uopšte.

- Srećni smo što je Beograd domaćin mnogih olimpijskih sportova, boks je jedno od tih takmičenja i možemo reći najznačajnije s obzirom da se prvi put održava u muškoj i ženskoj konkurenciji. Siguran sam da će naš grad biti odličan domaćin, imamo bogatu tradiciju kad je boks u pitanju i verujm da će naši bokseri ostvariti zavidne sportske rezultate na samom prvenstvu, ali i na predstojećim Olimpijsim igrama u Parizu. Čestitam Bokserskom savezu Srbije i želim im puno sreće u organizaciji ovsko velikog sportskog događaja" – istakao je gradski sekretar za sport i omladinu Nikola Penić.

FOTO: BSS

Predsednik Evropske boks konfederacije Joanis Filipatos srećan je i zadovljan činjenicom da je Beograd domaćin ovog istorijskog šampionata „Starog kontinenta", 45. po redu za muškarce i 14. za žene.

- Puno podržavam predsednika Bokserskog saveza Srbije Nenada Borovčanina i veoma sam srećan što sam ovde i što se Evropsko prvenstvo održava u glavnom gradu Srbije. Zahvalio bih se na lepom gostoprimstvu i na sjajnoj organizaciji koja je na visokom nivou. Želim puno sreće reprezentaciji Srbije i naravno svima ostalima. Drago mi je što će biti rekordan broj učesnika – kaže Filipatos.

Isto mišljenje ima i generalni sekretar EUBC Kiril Ščekutjev.

- Jako mi je drago što sam ovde, hvala Bokserskom savezu i Nenadu Borovčaninu što rade puno dobrih stvari kada je boks u pitanju. Jako nam je važno i drago što su ovde bokseri iz Rusije. Hvala i presedniku Srbije gospodinu Aleksandru Vučiću. Mislim da će ovo biti jedno od najboljih Evropskih prvenstva u istoriji zato što Srbija ima veliko iskustvo u organizovanju velikih sportskih događaja. Ovo prvenstvo je i veliki izazov za nas i očekujem jake i zanimljive borbe s obzirom da je puno dobrih boksera u Beogradu. Hvala Srbijo – zaključio je Ščekutjev.

BONUS VIDEO: Ivana Vuleta nakon svetskog zlata

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

SUSRET ZVEZDA U BERLINU: Ana Ivanović i Rodžer Federer pred egzibicioni turnir (VIDEO)