ODBOJKAŠI PARTIZANA NE DAJU TITULU: Zvezda dobila jedan, ali ne i drugi derbi

Novosti online

21. 04. 2024. u 09:02

Odbojkaši Partizana vratili su se u finalnu seriju prvenstva Srbije, poštosu uspeli da vrate brejk i obezbedi minimum još jednu utakmicu sa Crvenom zvezdom.

ОДБОЈКАШИ ПАРТИЗАНА НЕ ДАЈУ ТИТУЛУ: Звезда добила један, али не и други дерби

FOTO: OSSRB

Na Banjici se odgrala prava drama, crno-beli su bili najbolji kada je bilo najpotrebnije i nakon velike borbe u pet setova su savladali večitog rivala rezultatom 2:3  po setovima 29:27, 20:25, 25:21, 20:25, 12:15.

Fantastičan meč na Banjici, pripao je ekipi Bojana Janića, još uvek aktuelnom šampionu zemlje.

Crveno-beli su bili ti koji su diktirali tempo i pravili razliku. Delovalo je da će Zvezda bez veće muke da dođe do prvog seta. Međutim, crno-beli su napravili veliki preokret. Preuzeli su inicijativu i imali su sve u svojim rukama da stignu do 1:0. Imala je ekipa Janića četiri set lopte, dve vezane, ali na kraju domaćin je uspeo da preokrene i stigne do seta.

FOTO: OSS

Dobra igra obe ekipe u drugom setu. Ipak crno-beli poučeni iskustvom iz prvog kada su uspeli da se odvoje, nisu dozvoljavali večitom rivalu da ih ponovo ugrozi, pa su na kraju rutinski priveli set kraju i izjednačili.

Kako je Partizan kontrolisao ceo drugi set, sada je to viđeno sa druge strane. Zvezda se odmah odlepila, održavala je između dva i četiri poena razlike. Uspeo je polovinom seta Partizan da se približi, ali sigurni Žugić i Nikolić nisu dozvolili iznenađenje. Na kraju su iskoristili drugu set loptu i došli na korak od titule.

Četvrti set je prošao u znaku crno-belih koji nijednog trenutka nisu doveli u pitanje osvajanje istog. Crveno-beli su zakazali u napadu, a ekipa Bojana Janića je pokazala da još ništa nije gotovo.

Peti set je bio pun uzbuđenja. Igrao se egal sve vreme, ali u završnici razgoropadio se Mrdak, za koga nisu imali rešenje u crveno-belom taboru i tako produžio finalnu seriju.

Crveno-bele predvodio je Nikolić sa 27 poena, a sa druge strane Mrdak je upisao 28.

Serija se sada vraća u Zemun, gde će Partizan pokušati da se skroz vrati u finale i izbori majstoricu.

BONUS VIDEO KLADIONIČARSKE PRIČE: Kako sam uzeo nekoliko hiljada funti u zatvorskoj ćeliji

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NIŠTA OD TREĆE FAZE: KK Partizan završio sa prodajom sezonskih karata