BOKS SPEKTAKL: Srbija ima sedam finalista Evropskog prvenstva!

Novosti online

27. 04. 2024. u 17:17

Srpski boks živi novu mladost! Rad, posvećenost, motivisanost i neodstupanje od cilja do poslednjeg gonga, nova su pravila kojima se vode glavni akteri plemenite veštine u Srbiji. Evropsko prvenstvo za seniorke i seniore 2024. u Beogradu pokazalo je novo doba, novu renesansu srpskog boka koja vodi ka najvišim i istorijskim rezultatima kada je ovaj olimpijski sport u pitanju pod našim nebeskim svodom.

БОКС СПЕКТАКЛ: Србија има седам финалиста Европског првенства!

FOTO: Bokserski savez Srbije

Dokaz je 20 medalja, od toga 13 bronzi (sedam u konkurenciji žena i šest u konkurecniji muškaraca), kao i sedam plasmana u finale, u kojima će se četiri bokserke i tri momka koji brane grb Srbije boriti za zlato.

Pod svodovima hale „Aleksandar Nikolić“ koja je od samog njenog postojanja imala prefiks legedarna, jer su se u njoj rađale sportske legedne i pisala istorija raznih sportova, ovog njenog 51. rođendana ugostila je krem evropskog boksa i srpski boks učinila besmrtnim. Hala koja je te daleke 1973. sedam dana nakon otvaranja ugostila najbolje boksere Evrope, sada je učinila isto, ali po prvi put u istoriji boksa imali smo zajedničko prvenstvo, bokserke i boksere.

U proteklih devet dana kroz ringove u Beogradu protutnjalo je 337 bokserki i boksera iz 34 zemlje sveta. Na delu smo videli brojne aktuelne šampione sveta, olimpijske šampione, nosioce normi za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu, stare i nove asove plemenite veštine i ono što nas je najviše oduševilo hrabrost, žar i borba do poslednjeg atoma snage srpske mladosti, srpske boks armade koja nas je je pradstavljala na ovom šampionatu. Uz fantastične rezultate i uspehe koji su se nizali iz dana u dan i ostavljali u neverici sve, ono što je dodatno ostavljalo sladak ukus su borbe koje su obilovale kvalitetnim boksom, pobedničkim nabojem i spremnošću aktera u ringu. Pokazalu su da im je stalo, a to je ono bez čega nema odličja oko vrata kojima svi teže.

U godini kada se slavi 290 godina od osnivanja prve boks škole u svetu, dobili smo potvrdu da je ovaj sport i dalje postojan i dostojan toga da je oličenje junaštva i hrabrosti i discipline koja život znači. Dokaz su i frenetični navijači koji su uživali u borbama i svaku razmenu udaraca nagrađivali aplauzima i velikom podrškom.

Ušlo se u finiš 45. po redu muškog Prvenstva Evrope za seniore i 14. za žene. Boks sektakl u hali „Aleksandar Nikolić“, šampionat „Starog kontinenta“ i stranice istorije koje su ispisane u proteklih nedelju dana zauvek će izmeniti sliku plemenite veštine. Pored zajedničkog prvenstva revolucionarni novitet je i novoformirani novčani fond i odluka IBA da stane uz EUBC šampionat, nešto što će doneti bolju budućnost za rast, razvoj i održivost ovog sporta za čije protagoniste važi da imaju srce i donose svoje odluke iz pravih razloga.

Ženska finala Evropskog prvenstva za seniorke i seniore 2024. u boksu u prestonici Srbije zakazana su za subotu 27. aprila (žene) i nedelju 28. aprila (muškarci), oba dana sa početkom od 17:00 časova. Za zlatne medalje Srbiji boriće se četiri bokserke:  Sara Ćirković, Kristina Nađ Varga, Natalija Šadrina i Kristina Kuluhova i tri boksera: Jovan Nikolić, Rastko Simić i Dušan Veletić.

Mečevi finala će kao i što je bio slučaj i sa svim borbama ovog šampionata biti prenošeni uživo na TV Arena fight, ali i širom Evrope od strane mnogih evropskih TV stanica koje su otkupile ili rezervisale prenose.

Bonus video: Defile ruskih boksera uz ovacije beogradske publike

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)