"TRI RUNDE RATA, NAPAD I OSMEH NA LICU!" Merenja obavljena, Srbi najavili juriš na zlata pred finala Evropskog prvenstva u boksu

Novosti online

27. 04. 2024. u 17:29

Svečana ceremonija merenja bokserki i boksera uoči finalnih mečeva Evropskog prvenstva za seniorke i seniore održana je u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić".

ТРИ РУНДЕ РАТА, НАПАД И ОСМЕХ НА ЛИЦУ! Мерења обављена, Срби најавили јуриш на злата пред финала Европског првенства у боксу

FOTO: BSS / Emilija Jovanović

Ženska finala Evropskog prvenstva za seniorke i seniore 2024. u boksu u prestonici Srbije zakazana su za subotu 27. aprila. muška za nedelju 28. aprila, sa početkom od 17 časova.

Za zlatne medalje Srbiji boriće se četiri bokserke: Sara Ćirković, Kristina Nađ Varga, Natalija Šadrina i Kristina Kuluhova i tri boksera: Jovan Nikolić, Rastko Simić i Dušan Veletić.

Srpski superteškaš Dušana Veletić najavljuje žestoku borbu i spektakularan meč protiv Španca Ajube.

- Poslednjih par mečeva sam se čuvao, ali u finalu ide pun gas. Tri runde rata, napad i osmeh na licu. Garantujem publici da će uživati u meču i da ću napraviti šou. Veoma mi znači podrška, a naročito iz mog rodnog kraja. Kad god čujem da ljudi viču "Dule, Dule" mnogo bolje boksujem. Očekujem normu za Olimpijadu i zlatnu medalju. Što se tiše Španca sa kojim boksujem, jako je dobar. Na prošlom Evropskom
prvenstvu je uzeo srebrnu medalju i verovatno će ove godine biti tako – rekao je srpski reprezentatiavac Veletić.

Tihi heroj srpskog ringa Jovan Nikolić spreman je za završni udarac na EP u Beogradu.

- Vodio sam ozbiljne ratove u ringu prethodnih dana, ali osećam se kao da sam samo radio neki malo jači trening. U par navrata sam više čuo publiku nego trenera. Imamo dobar plan za finale, uz pomoć selektora i trenera idem ka zlatnoj medalji – istakao je srpski šampion u kategoriji do 71 kg koji će se za zlato boriti protiv Gruzijca Eškerhana Madijeva.

Mladi biser srpskog boksa Rastko Simić u kategoriji do 80 kg briljirao je u prethodnim borbama. U borbi za zlato rukavice će ukrstiti sa Hrvatom Gabrijelom Veočićem.

- Osećam se odlično pred finalni meč, dva dana sam iskoristio da se dobro odmorim, ali i pripremim. Nadam se da će publika doći u još većem broju jer mi je jako pomogla u prošlom meču. Očekujem i da će pola mojih Lozničana doći da me bodri. Idemo ka zlatu – zaključio je Simić.

Bonus video: Defile ruskih boksera uz ovacije beogradske publike

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)