NIKAD NE ODUSTAJEMO: Odbojkaši Zvezde vratili titulu prvaka na "Marakanu", ovako su reagovali oni - a ovako trener Partizana

S. Krstović

28. 04. 2024. u 18:33

MALO ko je pre početka sezone predviđao da će odbojkaši Crvene zvezde prišiti 13. zvezdicu. Osim Ivice Jevtića i njegovih igrača, koji su žestokim radom i odricanjem iz nedelju u nedelju malim koracima išli ka svom zacrtanom cilju. To su na kraju prepoznali i navijači, koji su posle dužeg vremena ispunili Banjicu do poslednjeg mesta i pomogli crveno-belima da u majstorici finala plej-ofa sa trona skinu Partizan (3:2).

НИКАД НЕ ОДУСТАЈЕМО: Одбојкаши Звезде вратили титулу првака на Маракану, овако су реаговали они - а овако тренер Партизана

foto odbojkaški savez srbije

- Videli ste da je finalna serija bila izjednačena. Mi smo uspeli da povedemo sa 2:0 u pobedama, ali igrači Partizana nisu se predavali, nego su se skupili i konsolidovali i pokazali zašto su prošle godine bili prvaci. Što se pete utakmice tiče mislim da svaki sportista živi za ovakvu atmosferu, da igra u ovakvom ambijentu. Presudilo je to što su momci verovali, što smo cele godine radili i što nismo odustajali kada je bilo teško - ističe trener Crvene zvezde Ivica Jevtić.

Zvezda nije dobro krenula u šampionatu, ali se brzo konsolidovala i ušla u pobednički niz...

- Mi smo celo prvenstvo odigrali na visokom nivou. Čim smo bili prvi u regularnom delu znali smo odmah zašta se mi borimo. Ovo je samo kruna onoga što smo radili tokom cele sezone - naglašava Jevtić.

Mladi stručnjak će svoju prvu godinu na klupi Crvene zvezde pamtiti po tituli prvaka Srbije.

- Lep je osećaj. Iskreno ja sam neko ko se bori, ko živi za ovo tako da mi nije bilo teško. A da sam pred sezonu birao kraj bio bi baš ovakav, peta utakmica, Partizan, pune tribine. Hvala svima, za ovo se živi - oduševljen je Jevtić.

Strateg crveno-belih je podvukao da je od prvog dana u Zvezdi znao da može da se domogne krune.

- Težio sam ka tome, da dođemo do ovog cilja. Kada smo došli bili bi šteta da smo propustili. Sigurno je i da su igrači najzaslužniji. I odbojka u Srbiji je zaslužila da joj se desi spektakl u majstorici. Zato kažem bili bi šteta da smo završili u trećoj utakmici, jer svi živimo za ovakve mečeve - impresioniran je Jevtić.

Kapiten Nikola Petrović se posle nekoliko sezona vratio u crveno-beli tabor i dokazao je da stasao u sjajnog organizatora igre. Priznaje i da su im uoči šampionata davane male šanse da osvoje titulu.

- U odbojkaškoj javnosti na nas su gledali kao ekipu čiji je domet četvrto, peto mesto. Ali, trener Jevtić je verovao u nas, gurao nas da idemo ka najvišim ciljevima i na kraju nam se to isplatilo. Sami znamo kroz kakve treninge, borbe smo prošli. Bukvalno dali smo suze i znoj na treninzima da bi zaradili ovo što smo uradili. Ponosan sam na ekipu - ističe tehničar crveno-belih.

Finalna serija je bila uzbudljiva. Zvezda je povela sa 2:0 u pobedama, Partizan uzavrtio na 2:2, izborio majstoricu. A u petom meču crveno-beli silni i neumoljivi kao u prvom - 3:0.

- Svaka čast momcima na prikazanoj igri u majstorici. Sigurno je da su nam navijači dosta pomogli, bili su nam pravi vetar u leđa. Stvarno je lakše igrati uz "delije". Ja sam 12, 13 godina igrač i nisam igrao utakmicu u kojoj je bila ovakva atmosfera. A i mi smo dokazali da smo najbolji kada je najpotrebnije - naglašava Petrović.
 

Janić: Čestitam im od srca

NIJE bilo lako strategu Partizana Bojanu Janića. Prošle godine tripla kruna, ove godine ostao je bez ijednog trofeja. Kao i uvek preuzeo je odgovornost na sebe.

- Mislim da smo očigledno izvukli naš maksimum. Žao mi je, u prvom setu majstorice smo imali neke šanse, možda bi utakmica otišla u drugom smeru, ali apsolutno zaslužena titula Zvezdu, čestitam im od srca - naglašava Janić, koji je ne želi da traži alibi u brojnim problemima koji su ih imali tokom sezone.

Nikolić: Lepo za rastanak

KOREKTOR Zvezde i MVP finala Dušan Nikolić najavio je da će napustiti klub, da ga čeka draft u Koreji ili angažman u Francuskoj...

- Ovo je lepa tačka na moj boravak u klubu i predivnu sezonu. Osećaj je fenomenalan, presrećan sam što smo ovako krunisali iscrljujuću finalnu seriju. Svi smo ovo potajno priželjkivali na početku sezone. I ovaj trofej za MVP igrača poklonio bih ekipi, jer je ona zaslužna što ga držim u ruci - oduševljen je Nikolić.


 


 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

SFEROPULOS ODUŠEVIO DELIJE: Poslao moćnu poruku, evo o čemu se radi (VIDEO)