MAČKOVIĆ SE NIJE ODAZVAO POZIVU SELEKTORA: U VSS tvrde da je Aleksandar Ivković odredio da u dubl skulu sa Beđikom bude Martin

S. K.

17. 05. 2024. u 22:28

VESLAČKI savez Srbije je povukao prijavu Beđika i Rajkovića u disciplini dubl skul na kvalifikacijama od 19. do 21. maja u Lucernu za odlazak na Olimpijske igre. Odmah se oglasio VK Partizan sa tvrdnjom da je reč o skandaloznoj vesti, dok presednik IO VSS Dušan Kovačević objašnjava da se odustalo, jer se Martin Mačković, kojeg je selektor Aleksandar Ivković odredio da bude u paru sa Aleksandrom Beđikom, nije odazvao pozivu.

МАЧКОВИЋ СЕ НИЈЕ ОДАЗВАО ПОЗИВУ СЕЛЕКТОРА: У ВСС тврде да је Александар Ивковић одредио да у дубл скулу са Беђиком буде Мартин

Foto: M.Vukadinović

Podsetimo, crno-beli su poslednjih dana insistirali da u dubl skulu budu Mačković i Pimenov, jer su po njima sposobni da donesu Srbiji olimpijsku medalju.

- Još jednom pozivamo sve sportske institucije u zemlji da učine sve u svojoj moći i stanu u zaštitu najboljih sportista Srbije u veslanju - ističe se u saopštenju Partizana.

Međutim, Kovačević, koji je u Lucernu, u telefonskom razgovoru za "Novosti", između ostalog, tvrdi:

- Sva ova medijska kampanja je u cilju da prikrije činjenicu da se četiri godine forsirao partizanov projekat Mačković/Vasić, koji je finansirao OKS, jer su bili projektovani da uzmu olimpijsko zlato u dvojcu. Taj projekat je propao, pošto ih je na izbornoj trci pobedio zvezdin dvojac Slavnić/Pivač i kvalifikovao se za Lucern... Počeli su da pričaju o nekakvim kombinacijama, kao da su selektori, a selektor i koordinator za seniore je Aleksandar Ivković, koji je odlučio da Mačković vesla sa Beđikom. A Martin se nije odazvao. Mi smo prijavili Beđika i Rajkovića u nadi da će se Mačković i Partizan predomisliti i da ćemo promeniti pola posade u poslednjem trenutku. Isključivo njihovom odlukom nemamo dubl skul.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S