ZVEZDINA PRVA KRUNA: Crveno-bele rukometašice šampionke Srbije

S. K.

18. 05. 2024. u 21:26

ISTORIJA je ispisana. Rukometašice Crvene zvezde su prvi put šampionke Srbije. Crveno-bele su i u drugoj finalnoj utakmici plej-ofa Superlige, u Inđiji, nadigrale Železničar sa 36:32 (19:15). Pre nedelju dana na Banjici Beograđanke su slavile sa 30:28. Izabranice Saše Boškovića su pre tri meseca osvojile i Kup.

ЗВЕЗДИНА ПРВА КРУНА: Црвено-беле рукометашице шампионке Србије

Foto: Profimedia

Zvezdašice su u meč ušle odlučnije, sigurnije od domaćih igračica, koje su vodile samo na početku -1:0. Ubrzo su gošće preokrenule na 3:1, a u devetom minutu su imale i 8:3. Tada su se trgle igračice Železničara, uspele su da izjednače na 8:8. Ekipe su bile ravnopravne sve do 13:13, kada crveno-bele uspevaju da se odlepe na 16:13, pa na 19:15.

U nastavku su domaće igračice pokušavale da preokrenu rezultat, ali su samo dva puta uspele da se primaknu na minus jedan (20:21, 24:25). Crveno-bele bili silovitije u ključnim trenucima i zasluženo su se radovale prvoj šampionskoj tituli.

ŽELEZNIČAR - CRVENA ZVEZDA 32:36 (15:19)

DVORANA u Inđiji. Gledalaca: 1.500. Sudije: Jovandić i Sekulić. Isključenja: Železničar 4, C. zvezda 6 minuta. Sedmerci: Železničar 8 (6), C. zvezda 6 (6).

ŽELEZNIČAR: Činku (5 odbrana), Čavrić 3, Obrenović 10 (3), Milica Lovrić, Tabak 4 (1), Avramović 1, Todorović, Nataša Lovrić 9 (2), Kovačić, Kocić 2, Otašević, Ignjatović, Jovanović, Bakša 1, Agbaba 2, Vasiljković (4 odbrane).

CRVENA ZVEZDA: Ninković, Stamenić 7 (6), Majkić 3, Savić, Ristić 1, Glušica 2, Vidić, Stamenković, Aćimović, Simić 9, Veličković 5, Mančić 6, Rančić 1, Garović 2, Kačarević, Petković (8 odbrana).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S