ZLATIBOR DOMAĆIN ŠKOLARIJADE 2025? Potpisan protokol o saradnji Srbije i Kine u školskom sportu

Novosti online

21. 05. 2024. u 14:30

U kineskom Dalianu, uspešno su završeni sastanci Izvršnog odbora ISF (Međunarodna federacija za školski sport). Jedan od članova borda ISF je i Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije.

ЗЛАТИБОР ДОМАЋИН ШКОЛАРИЈАДЕ 2025? Потписан протокол о сарадњи Србије и Кине у школском спорту

FOTO: ISF

Ujedno u ovom gradu trenutno se održava Svetski kup  u fudbalu za srednjoškolce, gde nastupa i Srbija u konkurenciji dečaka. 

-Posle fantastične ceremonije otvaranja na predivnom stadionu i početka takmičenja, održali smo puno važnih sastanaka. Razmatrane su mnoge teme za unapređenje školskog sporta  generalno. Školski sport je u velikom broju zemalja sveta postao prepoznatljiv i bez njega se ne može. Prezentovao sam video materijal o Zlatiboru, koji je fantastična destinacija za organizaciju školskih međunarodnih takmičenja. Izvršni odbor je bio fasciniran našom najpoznatijom turističkom destinacijom i dao sa saglasnost da ukoliko Vlada Republike Srbije odobri organizaciju najvećeg svetskog školskog takmičenja, Srbija bude domaćin Školarijade 2025. Školarijada okuplja oko 5.000 dece osnovno školskog uzrasta u oko 20 sportova. Posebno sam istakao da imamo veliku pomoć države Srbije i Grada Beograda, i da na to treba da se ugledaju druge države. Sport kod mladih je nešto što utiče na zdravo odrastanje - istakao je Željko Tanasković.

U Dalianu je  potpisan i Memorandum o saradnji Srbije i Kine u školskom sportu.

BONUS VIDEO: Ivana Vuleta nakon svetskog zlata 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NIŠTA OD TREĆE FAZE: KK Partizan završio sa prodajom sezonskih karata