ŠAPČANI PREKO PETERACA DO TREĆEG MESTA: Vaterpolisti Šapca bolji od Crvene zvezde i izborili kvalifikacije za Ligu šampiona

Novosti online

25. 05. 2024. u 16:00

PETERCI su se posrećili vaterpolistima Šapca. „Čivijaši“ su u revanš meču razigravanja za treće mesto u Beogradu uspeli da odbrane 11:9 iz prvog meča, jer su na bazenu SC „25.maj – Milan Gale Muškatirović“ uspeli da odole favorizovanoj Crvenoj zvezdi – 15:15 (4:3, 4:4, 2:3, 1:3 – 4:2).Šapčani će tako igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a crveno-beli u Evrokupu.

ШАПЧАНИ ПРЕКО ПЕТЕРАЦА ДО ТРЕЋЕГ МЕСТА: Ватерполисти Шапца бољи од Црвене звезде и изборили квалификације за Лигу шампиона

Foto arhiva VN

Gosti su u prvom poluvremenu diktirali ritam, vodili i sa dva gola razlike, ali je Zvezda u nastavku uspela prvi put da povede sa 10:9, da bi posle 10:11, golovima Subotića 2 i Semana u regularnom toku pobedila sa 13:11 i izborila peterce. U penal seriji golove za domaćina postigli su Vasić i Subotić, dok su za Šapčane sigurni bili Dragović, Stanić, Novaković i Barać.

Inače u regularnom toku kod crveno-belih najefikasniji je bio Subotić sa 4 gola. Dva su dali Marković, Gogov, Milojević i Radović, a jedan Seman. Strelci za Šapčane bili su: Barać 3, Toholj 2, Mačić 2, Novaković, Krug, Dragović i Stojanović.

- Treće mesto je veliki iskorak za mladu ekipu. Prošle godine smo bili peti i nadam se da ćemo da nastavimo da napredujemo i da podignemo još više vaterpolo u Šapcu – rekao je za sajt VK Šabac Aljoša Mačić.

Evrokup su izborili i vaterpolisti Partizana, koji su u revanš meču za peto mesto na Banjici nadigrali valjevski Valis sa 13:8 (2:2, 6:1, 4:3, 1:2). Duel je bio ravnopravan u prvoj četrtini, a u drugoj su crno-beli serijom 6:1 uspeli da se odlepe na nedostižnih 8:3. U prvom meču bilo je 15:13 za Beograđane.

Golove za Partizan postigli su: Gladović, Drašković po 3, Jakšić, Tomić po 2, Jauković, Krstić i Kutajara, a za Valjevce: Kasum, Baucalo, Rogač po 2, Krstić i Radanović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!