TEK U PENZIJI SHVATIŠ ZNAČAJ USPEHA: Milica Mandić Đuričić za "Novosti"

S.Rajić

30. 05. 2024. u 12:31

UŽIVA u zasluženoj penziji, uz porodicu, ali i dalje ne može bez sporta. Dvostruka olimpijska šampionka iz Londona 2012. i Tokija 2021. Milica Mandić Đuričić sada, uoči prvih Igara na kojima neće nastupiti posle tri uzastopna učešća, može vrlo realno da sagleda razmere svih svojih dostignuća.

ТЕК У ПЕНЗИЈИ СХВАТИШ ЗНАЧАЈ УСПЕХА: Милица Мандић Ђуричић за Новости

Foto: Milena Anđela

- Tek sada vraćam film. Sada, kada je crta podvučena, mnogo više cenim uspehe i medalje. Kada si u sportu stalno je neko novo takmičenje, nove pripreme, uvek gledaš napred i ka narednim takmičenjima. Sada shvatam koliko veliku stvar sam, u stvari, napravila - priča ushićeno, za "Novosti", Milica.

Na penziju se još nije adaptirala u potpunosti.

- Neobično je - kao iz "topa" ističe Milica. - Ali, sve je stvar navike. Na jedan način mi je teško, jer nisam više deo tima. Nisam ta koja osvaja medalje, ali i mnogo mi je drago kada vidim mlađe generacije koje se sa istim žarom i željom bore za odličja, kao što sam i ja to činila.

Sin Mateja ima tek godinu dana.

- Sada živim potpuno novi život, mnogo drugačije nego kada sam počinjala, pre 30-ak godina. Skroz je drugačije, posle medalja ovo je ispunjenje svih životnih stvari kako za mene tako i za porodicu. Od malih nogu je u sali, kada ja dođem na trening povedem i Mateju. Za njega je ovo igraonica na neki način. Voli i uživa, što je najbitnije - ističe Milica.

Ne bi imala ništa protiv da sinčić krene njenim stopama, ali...

- Kao što sam i ja imala izbor i slobodu od roditelja da radim ono što volim, istom logikom se i ja vodim. Naravno, budući da smo suprug i ja iz sveta tekvonda, ukoliko bude želeo da se bavi ovim sportom imaće našu punu podršku i nekog ko će mu dati vetar u leđa. Međutim, šta god da bude izabrao biće njegova odluka - naglašava naša šampionka.

Lane se, nakratko, vratila na tatami, za jedan turnir, ali ipak je to bilo sve od nje u profesionalnom smislu.

- I dalje sam u Klubu Galeb. To takmičenje, prošle godine, bilo je za mene i moju dušu. To je sport koji istinski volim, često sam na trenizima, dođem da pogledam takmičare, tu sam uvek da im pružim podršku. Pred nama je izuzetna generacija, naravno i Aleksandra Perišić ima šansu da osvoji medalju u Parizu, ali mislim da je Los Anđeles velika prilika za momke i devojke koji sada krče svoj put, da naprave ogroman uspeh u Americi - ubeđena je Milica.

Ipak, u ulozi trenera pokraj tatamija teško da ćemo je videti u budućnosti.

- To prepuštam Galetu i ostalim trenirima. To je, ipak, prevelika odgovornost, ja sam uvek gledala i razmišljala samo o sebi kao takmičaru. Nije lako biti odgovoran za veliki broj ljudi, ja nisam spremna na to trenutno. Mislim da rade izvanredan posao, pogotovo da deca zavole ovaj sport i da uživaju.

Kada vidi klince na treninzima "teleportuje" se u mlađe dane.

- Sva deca me podsećaju na mene, kad sam ja bila mlada i počinjala da se bavim sportom. Tada mi ništa nije bilo problem, dođem na trening, udaram, zaboli, ali otresem bol i sa osmehom nastavim dalje. To me je karakterisalo. Na početku sam bila niska rastom, a dugačak kimono... To je ta slika koju želim da zadržim, da sve što sada radim - i dalje radim sa osmehom na licu - zaključuje Milica.

U Parizu i komentator

- TOKOM jednog dela Igara biću u Parizu. Zapravo, biću komentator za Svetsku tekovondo federaciju. To je novi izazov kod mene. Lepo je biti deo tima, ali je s druge strane teško jer nisam tu da doprinesem medaljom. Želim svima da ostvare svoje ambicije - poručuje Milica.

Fokus sve do znaka "stop"

- VRLO lako se na OI odvuče pažnja. Glavni savet je da budeš usređen na cilj, na ono zašto si došao i šta želiš da uradiš. Dok sudija ne kaže "stop" moraš da budeš fokursiran - savetuje srpska šampionka.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NIŠTA OD TREĆE FAZE: KK Partizan završio sa prodajom sezonskih karata