MARKEZ OPET KANDIDAT ZA PEHAR: Španac ima velike ambicije uoči Velike nagrade Italije

S.Rajić

30. 05. 2024. u 22:05

PROBUĐENI Mark Markez sitnim koracima opet se uspinje ka vrhu Motogp prvenstva. Osmostruki šampion, sada vozač sateltiskog tima Dukatija na prošlogodišnjoj verziji motora italijanske ekipe pokazuje umeće kao pre teške povrede lakta 2020. godine. U konkureniciji Horhea Martina i dvostrukog šampiona Frančeska Banjaje, pred trku u Muđelu svi se pitaju da li trka u dvoje može da dobije i trećeg člana.

МАРКЕЗ ОПЕТ КАНДИДАТ ЗА ПЕХАР: Шпанац има велике амбиције уочи Велике награде Италије

Foto: Profimedia

Nekadašnji as Honde, zaostaje samo dva poena za Banjajom, a 41 iza Martina.

- Naravno da smo jedni od kandidata. Što da ne? Treći smo u šampionatu, posle šest trka. To je naša realna pozicija, jer su dvojica momaka brža - priznaje Markez.

Da bi Španac, nastavio da pritiska "titane" zna na čemu je potrebno da poradi.

- Želim da se borim sa njima, ali tempo u kvalifikacijama.. na tome moram da poradim. Mučio sam se u pred sezoni, ali još uvek rada je pred nama. Ako bi startovali u prvom ili drugom redu to bi bila skroz drukčija trka. Kada započinjete sa nižih pozicija, kompromitovani ste strategijom. Zasad, uspevamo da se izvučemo iz neugonih situacija, ali je rizik preveliki - zaključuje Markez.

Inače, pred VN Italije, već je krenulo da aktivno spekuliše o budućnosti najvećih vozača. Zna se da Banjaja ima dugoročan ugovor sa Dukatijem. Međutim, prema pisanju "Gazete", Martin koji se sada nalazi u Pramaku satelitskom timu Dukatija vrlo blizu "šare" za fabričku ekipu. Kako navodi tiražni list, u italijanskoj ekipi svesni su da ne smeju da izgube sjajnog vozača, a usput bi formirali drim tim.

Isto tako, Markez je odbacio svaku mogućnost da pređe u Pramak kao zamenu za svog zemljaka.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

SFEROPULOS ODUŠEVIO DELIJE: Poslao moćnu poruku, evo o čemu se radi (VIDEO)