TROFEJ NA RASTANKU: Odbojkaši u drugom prijateljskom meču u Rosariju savladali Argentinu

S. K.

01. 06. 2024. u 12:53

ODBOJKAŠI napuštaju Argentinu sa "trofejem Rosario". "Orlovi" su u drugom prijateljskom meču savladali gaučose sa 3:1 (21:25, 25:17, 28:26, 25:19) i sa više samopouzdanja putuju u Otavu, gde će na startu druge sedmice Lige nacija, 5. juna (22.30 po našem vremenu) igrati sa Holandijom.

ТРОФЕЈ НА РАСТАНКУ: Одбојкаши у другом пријатељском мечу у Росарију савладали Аргентину

Foto: Profimedia

Kao što je i najavio selektor Igor Kolaković je izveo drugu postavu i odnosu na prvi meč, koji su naši izgubili sa 3:1. Ipak, ovog puta šansu je pružio svima, jedino na teren nije izlazio lakše povređeni Kujundžić. Naši su odigrali još bolje nego u prvom meču i nadaju se da će u Otavi igrati mnogo bolje nego u Riju.

- Očigledno je bilo da je energija kod igrača bila mnogo veća nego u prvom meču. I to nešto čemu treba da težimo, da zadržimo, kao i da dižemo kvalitet igre za turnir u Otavi. Svi momci su potreseni zbog svega što se desilo u Brazilu. Nismo zadovoljno ni igrom, ni rezultatom, ali dok god imamo teoretske šanse da izborimo olimpijsku vizu treba da se borimo i da nam samo to bude u glavi. Partije u Rosariju znače nam puno i sigurno je da su se igrači podigli - istakao je za sajt OSS pomoćnik selektora Bojan Janić.

Ivović: Gledamo samo ka cilju

MARKO Ivović smatra da će ekipi mnogo značiti pobeda nad Argentinom:

- Iza nas je težak period, koji nije bio onakav kakav smo priželjkivala. Ova pobeda, kao i igra u prvom meču, daje nam vetar u leđa, malo smo se podigli na psihološkom planu pred turnir u Otavu. Ispred nas je cilj koji je mnogo bitan i mislim da treba samo da gledamo ka tom cilju, da se drugim stvarima ne opterećujemo. To je jedini način i put, kao i da budemo zajedno, da verujemo jedan u drugog, da se podržavamo i iskreno se nadam da ćeni biti onakvu kakvi bismo svi voleli.

ARGENTINA - SRBIJA 1:3

DVORANA: "Njuels Old Bojs" u Rosariju. Gledalaca: 6.000.

ARGENTINA: Sančez, Martinez, Galjego 5, Skarpol (libero), Konte 3, Danani (libero), Armoa 5, Lima 8, De Ćeko 2, Kukarcev 13, Visentin 11, Ramos 7, Palonski 9, Gomez 3. Poeni - napad: 55, blok: 7, servis: 4, greške rivala: 21 (12 iz servis).

SRBIJA: Kovačević, Kapur (libero), Ristić (libero), Krsmanović, Ivović 12, Jovović 2, Kujundžić, Perić 20, Atanasijević 3, Mašulović, Luburić 20, Podraščanin 10, Todorović, Nedeljković 11. Poeni - napad: 65, blok: 8, servis: 5, greške rivala: 21 (16 iz servisa).

Setovi: 25:21, 17:25, 26:28, 19:25.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NASTAVLJA SE BRUKANJE NA NAJVIŠEM NIVOU Crnu Goru u NJujorku ne predstavljaju ni predsednik ni premijer