BANJAJA BEZ PREMCA: Svetski šampion uprkos kazni dominantan

S. R.

02. 06. 2024. u 15:40

NI kazna ga nije usporila. Frančesko Banjaja trijumfovao je u glavnoj trci MotoGP prvenstva za VN Italije na čuvenom "Muđelu", iako je startovao sa pete pozicije.

БАЊАЈА БЕЗ ПРЕМЦА: Светски шампион упркос казни доминантан

FOTO: Tanjug/AP

Dvostruki uzastopni šampion sveta "katapultirao" se čim su se pogasila crvena svetla. Za samo tri krivine, našao se na prvoj poziciji koju je zadržao do kraja. Do podijuma je u spektkularnom stilu došao drugi vozač Dukatija Enea Bastijanini koji je u poslednjim pretekao prvo Markeza, zatim i Martina koji je završio na trećoj poziciji.

Četvrti trijumf u sezoni za Banjaju bila je verovatno i njegova najbolja trka u sezoni. Konkurencija je bila bez promila šanse. Ako je prvo mesto bilo pečatirano, ostala mesta na podijumu nisu. Da unese život i tokom fantastične završnice potrudio se Bastijanini. Nadmudrio je Markeza, potom i Martina u poslednjem krugu za veliko slavlje domaćih simpatizera pokraj staze i kompletiranje dvostrukog trijumfa "azura" u italijanskoj ekipi.

Sada sledi pauza od četiri nedelje, jer će naredna trka biti za VN Holandije u Asenu 30. juna. Tabela: Martin 171, Banjaja 153, Markez 136, Bastijanini 114, Akosta 101 bod.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S