SEĆANJE ZA CEO ŽIVOT: Uspešno završene 12. Olimpijske igre učenika Srbije (FOTO)

Novosti online

02. 06. 2024. u 16:37

Uspešno su završene 12. Olimpijske sportske igre učenika Republike Srbije. Organizator je bio Savez za školski sport Srbije, uz podršku Ministarstva sporta, pokrajinske vlade i grada Novog Sada.

СЕЋАЊЕ ЗА ЦЕО ЖИВОТ: Успешно завршене 12. Олимпијске игре ученика Србије (ФОТО)

FOTO: SŠSS

Iza nas su sjajno organizovani finalni dueli, najboljih školaraca Srbije, u uzrastu osnovnih i srednjih škola u čak 14 sportova. Kako nas je obavestio Boris Tomić, generelani sektretar Saveza za školski sport Srbije, učešće je uzelo čak 6.546 dečaka i devojčica, nastavnika, profesora i volontera.

Igre je otvorila Maja Gojković, predsednica pokrajinske Vlade, a medalje najboljima delili su Željko Tanasković, koordinatori školskog sporta, Maša Kuprešanin učesnica Survajvera i drugi.

FOTO: SŠSS

-        Hvala svima na podršci, bek koje ne bi mogli obezbediti deci da besplatno učestvuju na ovakvom prelepom događaju. Hvala i lokalnim savezima za školski sport, koji uz pomoć lokalnih samouprava organizuju gtradska i međuregionalna takmičenja, gde najbolji školarci obezbeđuju plasman na Državna finala. Školski sport je nešto posebno, nešto što klinci obožavaju – istakao je Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport i prvi čovek Evropske federacije školskog sporta.

Treba pomenuti i da su izveštaji na društvenim mrežama sa ovog događaja bili sjajni, a za to su zaduženi učenici školske novinarske sekcije Novi Sad. Učešće su uzeli školarci iz OŠ “Nikola Tesla” i nastavnica Maja Čmelik, OŠ “Miloš Crnjanski” i nastavnica Saveta Prodanov, OŠ “Đura Jakšić” Kać i nastavnica Jelena Lakić i Gimnazija “Svetozar Marković” i nastavnica Dragana Bošković. Zahvaljujući učenicima i članovima ovih novinarski sekcija smo svakodnevno saznavali priče sa borilišta, upoznavali su nas sa takmičarima i prenosili priču o školskim olimpijskim igrama. Od njihovih priloga kreiraće se emisija Đak reporter kao i časopis Plamenko. Za društvene mreže kroz fotografiju izveštavali su nas i učenici Tehničke škole “Mileva Marić Ajnštajn” Novi Sad i nastavnica Aleksandra Drljača. Oni su kroz fotografski objektiv pokazali široj javnosti šta se na terenu dešavalo a bilo je zaista fenomenalno.

FOTO: SŠSS

Za sve reportere održana je i vršnjačka edukativna radionica na koje je iskusni đak reporter Lara Veselinović iz Savremene gimnazije Beograd prenela svoja iskustva mlađima.

Za najmlađe je, u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja organizovana i edukativna predstava „Pažljivkova pravila u ponašanju“ gde su mališani imali priliku da se na zabavan način upoznaju sa saobraćajnim pravilima.  Na istoj manifestaciji bio je organizovan, pored takmičarskih, edukativno-saobraćajni poligon, kroz koji je mališane vodio sam Pažljivko.

FOTO: SŠSS

Treba istaći i fer plej nagradu koji su dobili učenica Dunja Krajić i njena nastavnica Grozdana Pašaljić iz OŠ Dositej Obradović iz Požarevca koje su ispravile slučajnu grešku sudije i vratile medalju i svojim primerom pokazale visoke moralne vrednosti i sportsko ponašanje.

BONUS VIDEO: Selektor SAD Stiv Ker kupio deonice Majorke 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

SFEROPULOS ODUŠEVIO DELIJE: Poslao moćnu poruku, evo o čemu se radi (VIDEO)