VREME JE ZA EVROPSKU KRUNU: Vaterpolisti Novog Beograda u sredu (21.00) protiv Ferencvaroša startuju na F4 Lige šampiona na Malti

S. K.

03. 06. 2024. u 12:49

NE obećavaju, ne prete, već samo žele da na Malti odigraju najbolje ove sezone. Vaterpolisti Novog Beograda s puno optimizma i nade očekuju Fajnal-for Lige šampiona, na kojem se u sredu (21.00) u polufinalu sastaju sa Ferencvarošem Dušana Mandića. Finale je u petak (21.00), a pobednik će se za krunu boriti sa boljim iz duela Pro Reko - Olimpijakos.

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА ЕВРОПСКУ КРУНУ: Ватерполисти Новог Београда у среду (21.00) против Ференцвароша стартују на Ф4 Лиге шампиона на Малти

foto vk novi beograd

Novobeograđani su u protekle dve godine na svom bazenu odigrali dva burna finala sa Rekom i oba puta morali su da se zadovolje srebrnom medaljom. Nadaju se da su najspremniji dosada za završni turnir, tim pre što su osvojili sva tri moguća trofeja: Regionalnu ligu, domaći Kup i prvenstvo. Zato svi iz srca priželjkuju jedini trofej koji im nedostaje - pehar Lige šampiona.

- Sezona je zaista bila lepa, bez dodatnog stresa i teških situacija koje su se dešavale ranije. Ta neka stabilnost koja se ove sezone pokazala u rezultatima na kraju je dokazana kroz ova tri trofeja - naglašava direktor Novog Beograda Slobodan Soro.

U Novom Beogradu su svesni da na završnom turniru nema apsolutnog favorita i u ovom trenutku ne pomišljaju da razmišljaju o finalu, jer ih u polufinalu očekuje neugodni Ferencvaroš, koji je svoju jedinu evropsku krunu osvojio 2019. godine. Uostalom, "Fradi" je doživeo samo jedan poraz u grupnoj fazi Lige šampiona i to od Olimpijakosa.

- Ako uđemo u finale nadam se da možemo da odemo i korak dalje. Nismo se zadovoljili sa ova tri pehara. Znamo kako je ova ekipa pravljena i koje su ambicije kluba. Ovi trofeji su nam samo doneli mirnoću i stabilnost da na Fajnal-for otputujemo na najbolji mogući način, kako bismo prikazali najbolje partije. Mislim da je ekipa sada u vrhuncu forme i da će prikazati dobru igru - ističe Soro.

Inače, u Novom Beogradu se nadaju da mogu posle 11 godina da vrate klupsku titulu prvaka Evrope, koju je poslednja osvojila Crvena zvezda 2013. Najtrofejni srpski klub je Partizan sa sedam krunu, a jednu ima i Bečej. Finalista je bio i Radnički, 2014. Ne zaboravimo da je na večnoj listi odmakao Pro Reko sa 11 titula.

Raspored

POLUFINALE - sreda

Pro Reko - Olimpijakos 19.00

Novi Beograd - Ferencvaroš 21.00

PETAK

Meč za bronzu

Reko/Olim. - NBG/FTC 19.00

FINALE

Reko/Olim. - NBG/FTC 21.00

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

DIVAC IZABRAO NAJBOLJU EVROPSKU PETORKU: Ova imena jača su i od američkog drim-tim, imali tu i Nikole Jokića?