MOTO GP: Mark Markez na kraju sezone prelazi u Dukati

Tanjug

05. 06. 2024. u 10:55

Vozač ekipe Gresini rejsing u Moto GP šampionatu Španac Mark Markez preći će na kraju sezone u ekipu Dukati, saopšteno je danas na zvaničnom sajtu takmičenja.

МОТО ГП: Марк Маркез на крају сезоне прелази у Дукати

Foto: EPA-EFE/JAVIER CEBOLLADA

U saopštenju se navodi da je Markez potpisao dvogodišnji ugovor sa Dukatijem. Španac će voziti za Dukati 2025. i 2026. godine.

Španski mediji navode da će Markez na kraju sezone u Dukatiju da zameni Italijana Enea Bastijaninija. Španac će od naredne godine biti u timu sa aktuelnim dvostrukim svetskim prvakom u Moto GP šampionatu Frančeskom Banjajom.

"Veoma mi je drago što ću nositi crvene boje fabričkog Dukatija u narednoj sezoni. Drago mi je što ću 2025. moći da napravim taj veliki korak i zahvalan sam što mi je Dukati ukazao poverenje. Nastaviću da rastem u timu u kojem je Banjaja dve godine zaredom šampion", rekao je Markez.

Markez se trenutno nalazi na trećem mestu u generalnom plasmanu vozača sa 136 bodova. Španac je u karijeri osvojio osam titula u sve tri klase.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!