SPECIJALNA OLIMPIJADA SRBIJE: Zrenjanin domaćin internacionalnog takmičenja za žene

Novosti online

06. 06. 2024. u 22:43

Specijalna Olimpijada Srbije je zahvaljujući podršci Ministarstva Sporta i grada Zrenjanina dobila mogućnost organizovanja velikog međunarodnog takmičenja za devojke, gde će grad Zrenjanin do 9. juna ove godine biti domaćin Evropskog inkluzivnog turnira u košarci za žene. Na svečanoj Ceremoniji u Gradskoj kući u gradu domaćinu ministar sporta Zoran Gajić svečano je otvorio Evropski inkluzivni turnir u košarci za žene.

СПЕЦИЈАЛНА ОЛИМПИЈАДА СРБИЈЕ: Зрењанин домаћин интернационалног такмичења за жене

FOTO: Ministarstvo sporta

Grad na Begeju ovom prilikom ugostiće osam košarkaških ekipa iz cele Evrope i ovo će biti najveći sportski inkluzivni događaj u ovoj godini kako u našoj zemlji tako i u regionu. Samim tim ovo je jedinstvena prilika za promociju Srbije, ženskog sporta kao i košarke za osobe sa intelektualnom ometenošću.

Dobrodošlicu u Srbiju i grad Zrenjanin na Svečanoj ceremoniji pored ministra Gajića svim učesnicima uputili su i predstavnica olimpijskog komiteta Srbije Marina Maljković, Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, predstavnici Specijalne olimpijade Evrope i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

FOTO: Ministarstvo sporta

Specijalna Olimpijada Srbije je sportska organizacija za osobe sa intelektualnim poteškoćama, koja aktivno radi od 2002. godine i koja je registrovana pri Ministarstvu sporta kao sportska organizacija i kao takva je jedina koju oni podržavaju. Trenutno ima 14 sportskih klubova širom zemlje i ove godine ova organizacija je dobila priliku da bude domaćin Evropskog prvenstva u ženskoj inkluzivnoj košarci.

Nakon što je uneta zastava Specijalne Olimpijade, sportistkinje su položile I zakletvu: Dozvoli mi da pobedim, a ako ne mogu pobediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju Na samom kraju svečane ceremonije direktor Specijalne Olimpijade Srbije Aleksandar Stanojević uručio je zahvalnice svima onima koji su pomogli da se ovaj turnir održi.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S