BOLAN PORAZ "ORLOVA": Odbojkaši u Otavi izgubili od Argentine sa 3:2 i opet zaostaju za Kubancima u borbi za Olimpijske igre u Parizu

S. K.

09. 06. 2024. u 10:19

„ORLOVI“ nikako da pobede selekciju iz Top 8. Odbojkaši su u svom sedmom meču u Ligi nacija na turniru u Otavi posle dva sata žestoke borbe poklekli u duelu sa Argentinom – 2:3 (26:28, 18:25, 25:18, 25:22, 13:15). Srbi u ponoć igraju sa Kanadom, koja je preslišala SAD sa 3:1.

БОЛАН ПОРАЗ ОРЛОВА: Одбојкаши у Отави изгубили од Аргентине са 3:2 и опет заостају за Кубанцима у борби за Олимпијске игре у Паризу

FOTO: FIVB

- Malo smo počeli nervozno utakmicu. Oni su poveli sa 2:0, jer smo upali u njihov vrtlog brze igre i tek kada smo uspeli da spustimo loptu, da nametnemo našu igru, onda je krenulo na bolje. Ali, bilo je prekasno.Ostaje žal osim sa petim setom i za prvim, gde smo igrali u egalu. Težak poraz, jer znamo koliko bi nam značila pobeda u dobijanju bodova na rang listi u borbi za Olimpijske igre – istakao je za sajt OSS naš najbolji igrač Dražen Luburić.

Kovačević i drugovi su zbog poraza od „gaučosa“ izgubili 1,77 bodova i na svetskoj rang listi pali na 11.mesto (243,57). Pre duela sa Kanađanima zaostajali su za svojom najvećim rivalom u borbi za Olimpijske igre, Kubancima sedam bodova. Jasno je da će odluka o putniku za Pariz pasti na turniru u Ljubljani, od 17.do 23.juna, gde naši igraju sa Kubom, Turskom, Poljskom i Slovenijom.

Srbi su se sa „gaučosima“ borili do poslednjeg daha.U prvom setu se nisu predavali ni kada su gubili 17:12, ali nisu uspeli da naprave preokret. U drugom su bili nadigrani,da bi u trećem i četvrtom uzvratili i izborili taj-brejk. U petom činu su krenuli silovito, poveli sa 5:2, ali je rival brzo izjednačio na 6:6. Od tada se igralo poen za poen, a u samom finišu smireniji su bili Argentinci, da bi Polonski drugu meč loptu pretvorio u pobedu.

- Olako smo im prepustili prva dva seta. Tek u trećem setu smo shvatili da možemo da igramo sa njima, zaigrali euforično, dobro smo servirali, branili se. Igrali smo onako kako oni najbolje igraju odbojku. U petom setu smo imali inicijativu na startu, šteta je što nismo iskoristili kontru kod 5:2. Ovako, oni su se brzo vratili, izjednačili na 6:6... Nije smak sveta, očekuje nas turnir u Ljubljani na kojem ćemo se sresti sa Kubom i voleo bih da taj duel odluči ko će u Pariz – naglasio je selektor Igor Kolaković.

S. K.

Jovović: Borili smo se

TEHNIČAR Nikola Jovović nikako ne želi da ekipa klone duhom:

- I protiv SAD smo imali utakmicu u svojim rukama, mogli smo da prelomimo u trećem setu. Protiv Argentine smo uspeli da se vrtimo u igru posle 0:2, što raduje. Nismo popuštali nijednog trenutka, bilo je dobrih i loših momenata. Raduje naša igra,ali naravno da zbog poraza nisam zadovoljan. Borili smo se, ali nešto je falilo.

Raspored

OTAVA

5.jun Srbija – Holandija 3:0

8.jun Srbija – SAD 1:3

9.jun Srbija – Argentina 2:3

9.jun Srbija –Kanada 23.55

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

VUČIĆ SE SUSREO SA ŠOLCOM I BERBOKOVOM: Predsednik na prijemu koji su organizovali nemački kancelar i predsednik Namibije