MOGU I SA NAJBOLJIMA: Srpski atletičar Elzan Bibić ohrabren posle šestog mesta na Evropskom prvenstvu u Rimu

S. R.

09. 06. 2024. u 20:38

HRABRI Elzan Bibić dugo se borio kao lav. Na kraju šesta pozicija na EP u Rimu nije uopšte loš rezulatat sa vremenom 13.24,54 minuta.

МОГУ И СА НАЈБОЉИМА: Српски атлетичар Елзан Бибић охрабрен после шестог места на Европском првенству у Риму

Foto: Tanjug

Dugo je Novopazarac bio u vodećoj grupi, ali je petorka, ipak, ostala nedostižna, iako je finiš i poslednji krug našeg kralja dugih i srednjih pruga bio izvrstan.

- Zadovoljan sam, ali sam možda mogao da dam više od sebe. Mogu sigurno reći da je bila jedna od najjačih trka na prvenstvima, s obzirom na to da su svi došli sa rezultatom ispod 13.20. To je bila kočnica da se upustim u borbu za medalju, ali ne mogu da budem nezadovoljan. Ovo je pokazatelj da sigurno mogu da se uvrstiti među najbolje u Evropi i svetu - ohrabren je ostvarenjem Bibić, u razgovoru za "Telegraf".

Srpski atletičar odlučio je da se ne takmiči u trci na 1.500 metara, već samo na onoj od 5.000.

- To sam i najavio. Nadam se da mogu da izborim normu za OI. Ako ne uspem u tome nadam se da mogu preko rang-liste. Prvih 46 ide u Pariz, cilj je da se nađem u tom društvu. S obzirom na to da mnogo treniram i da sam u dobroj pripremi, nadam se da će biti dobro, verujem da sam blizu toga - konstatovao je Bibić.

Inače, tokom jučerašnjeg prepodnevnog dela Nikola Stević nije uspeo da se plasira u finale skoka uvis. Mladi 24-godišnjak, student unverziteta Lujvil, preskakao je visine od 207 i 212 centimetara, a tri puta je rušio na 217. Na 400 metara sa preponama Nikola Kostić pružio je dobro izdanje, a sa vremenom od 50,48 bio je peti u svojoj kvalifikacionoj grupi, što je bilo dovoljno za 15. mesto u ukupnom poretku. Sinoć je na zaletištu skoka uvis bila mlada Angelina Topić. Njoj to nije jedino takmičenje u Rimu, jer je sutra očekuje nadmetanje u kvalifkacijama skoka udalj. 

Tri dame bacaju koplje

TRI predstavnice imaće Srbija u bacanju koplja u kvalifkacijama, koje su na programu u ponedeljak. U prvoj grupi (10.25) takmičiće se Adriana Vilagoš i Ivana Đurić, a u drugoj (11.45) Marija Vučenović. Norma za finale je postavljena na 60,50 metara.

Na 200 metara Ivana Ilić od 10.51 pokušaće da bude među 12 najbržih koje će obezbediti plasman u polufinale.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

DIVAC IZABRAO NAJBOLJU EVROPSKU PETORKU: Ova imena jača su i od američkog drim-tim, imali tu i Nikole Jokića?