"OVO BAŠ BOLI": Lekler posle katastrofe u Kanadi

Novosti online

10. 06. 2024. u 14:33

Vozač Ferarija Šarl Lekler oglasio se nakon trke Formule 1 u Kanadi i naglasio da nije zadovoljan ishodom.

ОВО БАШ БОЛИ: Леклер после катастрофе у Канади

FOTO: Tanjug

Vozač Red bula Maks Verstapen trijumfovao je u Kanadi minulog vikenda ispred Landa Norisa iz Meklarena i Džordža Rasela iz Mercedesa.

Što se Ferarija tiče, oni su imali katastrofalan vikend i posle kvalifikacija je Lekler bio na 11. poziciji, a Sajnc na 12, startnom mestu, da bi sve otišlo nizbrdo kada se javio problem sa motorom.

Iz crvenih redova su odlučili da rizikuju i da probaju da nadoknade vreme prelaskom na meke gume u 29. krugu, dok su drugi bili na gumama za promenljive vremenske uslove.

Rizik im se, najblaže rečeno, nije isplatio. Lekler je u 43. krugu odustao i trku sumirao na sledeći način.

Foto AP

- Iskreno, nemam mnogo toga da kažem, motor nas je koštao trke. Probali smo da rizikujemo, ali smo znali da su male šanse da uspe i svi smo videli realan ishod. Bilo je veoma teško uraditi sve to sa problemima koje je motor nosio i gubio sam po sekundu i po pravcu. Moramo da ozbiljno pogledamo ovaj problem motora jer nas može koštati skupo u nastavku sezone. Ovo boli. Nijedan od dva bolida nije završio trku - rekao je Lekler.

Maks Verstapen i dalje vodi u generalnom plasmanu sa 169 osvojenih bodova, a Šarl Lekler ima 138 i jasno je koliko ga propuštena šansa u Kanadi boli.

Lando Noris ima 113 bodova i 3. je u šampionatu, četvrti je Karlos Sajnc sa 108, a na 5. mestu je Serhio Čeko Perez sa 107 bodova.

BONUS VIDEO "ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!