ANGELINA JE VEĆ POPUT IVANE: Selektor atletske reprezentacije za "Novosti" hvali mladu atletičarku

S.Rajić

11. 06. 2024. u 10:00

SAMO 18 godina, a već dve medalje sa Prvenstva Evrope. Mlada atletičarka Angelina Topić je u Rimu oplemenila kolekciju odličja, koja će zasigurno u budućnosti biti još veća, srebrnom medaljom fenomenalnim skokom od 197 centimetara. Ogroman uspeh naše "kraljice sportova" za "Novosti" prokomentarisao je selektor reprezentacije Edin Zuković.

АНГЕЛИНА ЈЕ ВЕЋ ПОПУТ ИВАНЕ: Селектор атлетске репрезентације за Новости хвали младу атлетичарку

FOTO: Tanjug/AP

SAMO 18 godina, a već dve medalje sa Prvenstva Evrope. Mlada atletičarka Angelina Topić je u Rimu oplemenila kolekciju odličja, koja će zasigurno u budućnosti biti još veća, srebrnom medaljom fenomenalnim skokom od 197 centimetara. Ogroman uspeh naše "kraljice sportova" za "Novosti" prokomentarisao je selektor reprezentacije Edin Zuković.

Foto: D. Milovanović

 

- Znali smo da ide u pravom smeru. Već u kvalifikacijama pokazala je da je spremna za velike stvari. Jednostavno, sada je u rangu Ivane Španović. Vlada situacijom na borilištu baš kao i Ivana. Pokazala je da je mentalno odlična, videli smo i prvi pokušaj i preko dva metra, nažalost ovoga puta nije uspela - sa ogromnim zadovoljstvom priča Zuković, koji se brine o svakom detalju na nadmetanju.

FOTO: Tanjug/AP

 

U prilog tezi i poređenja sa našom najuspešnijom atletičarkom svih vremena idu i konstantni rezultati. Redovna je na takmičenjima Dijamantske lige, lane je bila treća u komercijalnom nadmetanju. Ove sezone već je dva puta trijumfovala. Stoga, može se reći da "oseća" najbolju svetsku konkurenciju.

- Njen pristup takmičenjima je vrhunski. Ima u sebi dozu pozitivnog sportskog bezobrazluka. Prezadovoljni smo uspehom i rezultatom, posle svega što je pokazala u poslednje vreme. Svakako treba pohvaliti i Dragutina koji sa njom radi vrhunski posao - oduševljen je Zuković.

Naredna granica je prelazak preko dva metra. Ipak, naglašava da ne postoji žurba da se to dogodi što pre.

- Mi u Savezu imamo devizu da sve ide prirodnim tokom. Niko nema pristisak rezultata i ostvarenja. Imaju našu najveću podršku, želimo da ih razvijamo u pravom smeru. Tako da sam siguran da će uskoro i to prebroditi - konstatuje selektor Zuković.

Sreću zbog uspeha nije krila ni Angelina.

- Zaletište je bilo zaista sjajno, kao i stadion i atmosfera. Uslovi su bili zaista teški za nas skakače i bilo je jako toplo, a presekla nas je i kiša, što je mnogima pravilo problem. Oni koji su mentalno bili najjači su na kraju i ostvarili rezultate - rekla je Angelina.

Vremena za slavlje nema, za Topićevu sada sledi drugi deo programa. Angelina je prijavljena za skok udalj i trebalo bi da nastupi u današnjim kvalifikacijama (10.35), uz Milicu Gardašević. Norma za finale je na 6,70 metara.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S