JELENA I IVAN PETI U MIKSU: Spuštena zavesa na umetničko plivanje na EP u vodenim sportovima

S. R.

14. 06. 2024. u 16:15

SPUŠTENA je zavesa na takmičenje u umetničkom plivanju na EP u vodenim sportovima. Jelena Kontić i Ivan Martinović na SC "Milan Gale Muškatirović" u njihovoj disciplini tehničkom miksu duetu, nisu uspeli da dođu do medalje. Naš par zauzeo je petu poziciju sa 165,9 bodova od sudija.

ЈЕЛЕНА И ИВАН ПЕТИ У МИКСУ: Спуштена завеса на уметничко пливање на ЕП у воденим спортовима

FOTO: Privatna arhiva

Ispred domaćeg dvojica za dlaku su bili bolji Matea Butorac i Andrijan Gavela iz Hrvatska sa 166 poena. Ipak, ponovo su se izvdojila tri para. Do bronzanog odličja stigli su Beatris Gras i Randžuo Tomblin (202,9 bodova), a napeto je bilo u bici za najviši stepenik pobedničkog podijuma. Italijani Sara Riza i Filipo Pelati su došli do drugog mesta (217,1), a najbolji su bili Mirela Hernandez i Denis Gonzales iz Španije sa 218,7 bodova.

Na kraju, Jelena i Ivan ne mogu da žale, pošto su i u miks duetu slobodno, takođe bili četvrti u Evropi. Podsetimo, od ostalih takmičara Sara Stojanović je zauzela 13. poziciju u ženskom solo programu, Teodora Sperlić završila je 15. u ženskom tehničkom programu. Ekipno, u timskom tehničkom nadmetanju naša selekcija bila je peta.

Zasad, na prvenstvu najviše zlatnih medalja ima Španija (četiri), dok Italija vodi po brojnosti odličja - 11, međutim, ima samo jedno prvo mesto, a po pet drugih i trećih mesta.

Danas se završavaju takmičenja na otvorenim vodama na Adi Ciganliji. U ponedeljak počinju nadmetanja u skokovima u vodu na Koštunjaku, i plivanju na SC "Milan Gale Muškatirović".

Dominacija Italije

ITALIJANSKI plivači dominirali su na 25 kilometara u obe konkurencije. Kod dama slavila je Barabara Pozobon (5:25.37,7), ispred Nemice Lee Boj (5:28.39,6) i Špankinje Kandele Sančes Lore - 5:29.15,2.

Kod muškaraca dupla pobeda Italijana. Prvi je bio Dario Vezani (5:08.50,9), a drugi Mateo Furlan - 5:08.56,6). Bronze su domogao Francuz Aksel Rejmond - 5:09.00,5.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

SFEROPULOS ODUŠEVIO DELIJE: Poslao moćnu poruku, evo o čemu se radi (VIDEO)