DVE TRKE U TRI DANA: Miloš Pavlović pred velikim izazovom za vikend

V. N

14. 06. 2024. u 16:30

Srpski automobilista Miloš Pavlović ove sedmice ima veoma zahtevan raspored takmičenja! Vozač ASR trkačkog tima prvo je 12. juna nastupio na trci na Le Manu, u okviru „Lamborgini Super Trofeo“ takmičenja, da bi iste večeri otputovao za Italiju, gde ga 1.500 kilometara dalje očekuje nastup u okviru italijanskog GT šampionata!

ДВЕ ТРКЕ У ТРИ ДАНА: Милош Павловић пред великим изазовом за викенд

FOTO: FOTOSPEEDY

Trka na legendarnoj stazi „Le Sart“ („Le Sarthe“) u Le Manu, bila je vrlo uzbudljiva za Miloša, ali sa puno poteškoća tokom treninga i kvalifikacija. Takmičari su, naime, imali problema sa pucanjem pneumatika pri velikim brzinama na dugačkim pravcima u Le Manu, a Milošu se jedan od pehova desio tokom kvalifikacija, zbog čega nije imao priliku da se bori za najviši plasman na startu trke. Zauzeo je 17. startu poziciju, ali je već posle prvog kruga bio na 9. mestu sa sjajnim izgledima za plasman na podijum u okviru Pro-Am kategorije. Međutim, njegov timski kolega Alesio Rufini nije bio u mogućnosti da na legendarnoj stazi vozi barem približnim tempom kao Pavlović, pa je ASR tandem morao da se zadovolji bodovima za petu poziciju u klasi.

- Prvi put sam vozio na „Le Sart“ stazi u Le Manu i mogu da kažem da je veoma izazovna i zaista nešto specijalno! Volim staze sa karakterom, sa istorijom i zaista mi je bila čast da vozim trku ovde. Posebno zato što je ovo bila jubilarna 200. trka Super Trofeo takmičenja! Sama trka je bila pravo iskušenje, s obzirom da smo imali problem sa pneumaticima koji su pucali prilikom velikih brzina, a na Le Manu se na četiri mesta dostiže brzina od oko 300 km na čas. Imao sam i ja dva slučaja, tokom treninga i kvalifikacija, ali srećom nije bilo velike štete na automobilu. Startovali smo sa 17. pozicije, nadoknadio sam dosta mesta, ali Alesio (Rufini, timski kolega) koji nema mnogo iskustva na ovoj stazi nije uspeo da odbrani potencijalnu poziciju na podijumu - kaže Miloš.
Obzirom da je italijanski GT šampionat ove sezone prioritet za Pavlovića, srpski automobilista je već posle samo nekoliko sati bio na jednom od pariskih aerodoroma. Čekao je konekciju za Rim, u čijoj blizini se nalazi staza Valelunga, na kojoj se ovog vikenda vozi prva trka ovogodišnjeg šampionata izdržljivosti. Naravno, ne funkcioniše uvek sve po planovima, pa se posle problema sa otkazivanjem letova, Pavlović tek sledećeg jutra našao na stazi, gde je ubrzo seo u „hurakan GT3 evo2“...
Šampionat će, po svemu sudeći, ove sezone biti veoma uzbudljiv, s obzirom da je u dve kategorije za prvu trku prijavljeno čak 35 automobila, a među Miloševim rivalima na stazi naći će se, između ostalih, nekadašnji pobednik gran-pri trka Đankarlo Fizikela, Artur Lekler, brat vozača Ferarija Šarla Leklera, ali i Horhe Lorenco, nekadašnji MotoGP šampion. Miloš će u Valelungi nastupiti kao deo tročlane posade tima „Star performans“ (Star Performance), koju uz njega čine Tajlanđanin Pek, prošlogodišnji timski kolega iz GT Open šampionata i Florijan Špengler, iskusni nemački automobilista.
- Počinjemo pohod na italijanski GT Endrurans (Endurance) šampionat, gde nastupam sa mojim drugarima sa Tajlanda. Radujem se povratku u GT3 automobil i jedva čekam da na stazi proverim u kakvoj smo formi! - rekao je Pavlović.
Prema rasporedu trkačkog vikenda u Valelungi, u petak su na programu slobodni treninzi koji se voze i u subotu pre podne. Subota popodne rezervisana je za tri kvalifikacione sesije, dok tročasovna trka izdržljivosti počinje u nedelju u 15.30 časova.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

SFEROPULOS ODUŠEVIO DELIJE: Poslao moćnu poruku, evo o čemu se radi (VIDEO)