BRODOVI "GLUMILI" OTVARANJE: Pariz se sprema za Olimpijske igre

Na 40 dana od ceremonije otvaranja Olimpijskih igara, u Parizu je održana generalna proba da bi se proverili brzina i manevri brodova koji će učestvovati na otvaranju Olimpijskih igara u Parizu.

БРОДОВИ ГЛУМИЛИ ОТВАРАЊЕ: Париз се спрема за Олимпијске игре

Foto: Goran Čvorović

Na ovoj probi učestvovalo je pedesetak brodova, što je polovina od ukupnog broja predviđenog da prodefiluje Senom 26. jula.

Krenuli su u 6.30 ujutro kod Mosta Osterlic u istočnom delu grada i napravili polukrug kod Mosta Jena, u podnožju Ajfelove kule, dužinom od šest kilometara. Plovili su brodovi različitih veličina, a napravili su dva kruga.

Ista proba trebalo je da bude održana sredinom aprila, ali je otkazana zbog visokog vodostaja Sene.  Prethodna je odžana u julu prošle godine.

- Proveravali smo kapacitet navigacije brodova i tajmingm da bismo videli da li treba da smanjimo ili uvećamo razmak i da bi sve odgovaralo postavljenoj šemi – poručila je Mari Katrin Etori, direktorka ceremonije otvaranja.

Da se sve odbija dobro, potvrdio je izvršni direktor svih ceremonija iz Organizacionog komiteta Tjeri Rebul.

- U prvoj probili imali smo samo nekoliko minuta kašnjenja. U ovoj drugoj brodovi su bili u seknud tačni – pohvalio se Rebul.

Sve će se do tančina još doterati u ponedeljak, kada će brodovi polviti u celokupnom broju, njih preko sto.    

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

DIVAC IZABRAO NAJBOLJU EVROPSKU PETORKU: Ova imena jača su i od američkog drim-tim, imali tu i Nikole Jokića?