ZA JADRANKIN ŽIVOT: Nišlije održale humanitarnu licitaciju za omiljenu profesorku (FOTO)

Александар Илић
Aleksandar Ilić

19. 06. 2024. u 19:48

Studentska asocijacija Nova iz Niša po osmi put organizovala je tradicionalnu humanitarnu licitaciju. Tekuća je odrćana na amfiteatru keja Mike Paligorića kraj Nišave.

ЗА ЈАДРАНКИН ЖИВОТ: Нишлије одржале хуманитарну лицитацију за омиљену професорку (ФОТО)

FOTO: A. Ilić

Kako kažu organizatori sa Ekonomskog fakulteta u Nišu, ispred Studentske organizacije Nova - tradicija je do sada bila da se licitacije održavaju kako bi se za najmlađe sugrađane prikupljala pomoć, a sada je nevolja zakucala i na njihova vrata.

FOTO: A. Ilić

Pomoć je potrebna profesorki Jadranki Đurović Todorović za koju kažu da je među najomiljenijima na fakultetu. Zbog toga su se na licitaciji našli brojni predmeti. Dresovi, patike, kao i lični treninzi.

- Jadranki je nakon uočavanja uvećanih limfnih žlezdi na vratu, u pazuhu i preponama urađena eustirpacija limfnog nodusa levo aksilarno i nalaz je pokazao difuzni B - krupnoćelijski non - Hodking limfoma, NOS sa monoklonskom plazmaćelijskom diferencijalom.

Nakon utvrđivanja dijagnoze lečenje je sprovedeno u šest ciklusa po R - CHOP protokolu u UKC u Nišu. Nakon urađenog kontrolnog PET/CT utvrđeno je da bolest nije sanirana, već da je prisutna u više regija. Zbog velike agresivnosti bolesti predloženo je dalje lečenje u inostranstvu.

Sredstva su potrebna za nastavak lečenja CAR - T ćelijama, koje su jako skupe i potrebno je 272.000 eur kako bi Jadranka započela sa terapijom. Takođe, sredstva su potrebna za kontrolne preglede, laboratorijske analazize, lekove, putne troškove kao i troškove smeštaja tokom lečenja, navodi se na fondaciji "Podrži život.

Vi takođe možete da joj pomognete na sledeći način:

Uplatom na dinarski račun
160-6000001965342-71

Uplatom na devizni račun
160-6000001965374-72
IBAN:
RS35160600000196537472
SWIFT/BIC:
DBDBRSBG

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

DIVAC IZABRAO NAJBOLJU EVROPSKU PETORKU: Ova imena jača su i od američkog drim-tim, imali tu i Nikole Jokića?