KREĆE TRKA ZA VELIKU NAGRADU ŠPANIJE: Noris bolji od Verstapena, Alonso napravio pometnju na stazi

Novosti online

21. 06. 2024. u 15:35

Vozač Meklarena Lando Noris ostvario je najbolje vreme na prvom slobodnom treningu pred 10. trku sezone Formule 1 u borbi za veliku nagradu Španije.

КРЕЋЕ ТРКА ЗА ВЕЛИКУ НАГРАДУ ШПАНИЈЕ: Норис бољи од Верстапена, Алонсо направио пометњу на стази

Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Britanac Noris je najbrži krug na “Katalunji” kompletirao prolaznim vremenom od 1:14,228 minuta i bio je brži od branioca titule Maksa Verstapena. Najbliži njihovom plasmanu bio je Karlos Sains junior u Ferariju.

Prvi trening u španskom Montmelu obeležila je vožnja između Norisa i Verstapena. Vozač Meklarena je izbio na čelnu poziciju negde na sredini treninga, pre nego što je istaknuta crvena zastavica, a Fernando Alonso je napravio pometnju na stazi pošto se njegov bolid rasuo.

Foto AP

Sainsu u stopu prati vozač Mercedesa Džordž Rasel, a sledili su ga Serhio Peres u bolidu Red bula i drugi vozač Meklarena Oskar Pjastri.

Luis Hamilton, višestruki šampion, našao se na sedmom mestu, ispred Estebana Okona u bolidu Alpina i Alonsa, dok je prvu desetoricu kompletirao vozač Vilijamsa Aleks Albon. 

Pred 10. trku u sezoni za veliku nagradu Španije nalazi se neprikosnoveni Maks Verstapen sa 194 boda, a u stopu ga prate Lekler sa 138 i Noris sa 131 bodom.

Drugi trening u Montmelu vozi se od 17 časova. Kvalifikacije su zakazane za 16 časova, dok Velika nagrada Španije počinje u nedelju u 15 časova.

BONUS VIDEO "FOKUS NAM JE PARIZ 2024": Basketaš Strahinja Stojačić za "Novosti" o Olimpijskim igrama

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

MAJDOV PROGOVORIO: Počelo je od LGBT zastava, a ako mi braniš da se krstim, ne igram po tim pravilima