KO ĆE SADA DA PLATI? Nemci nepravedno suspendovali Srbina, on dokazao da je nevin

Novosti online

27. 06. 2024. u 12:23

NIKOLA Portner je nevin! Ko će sada platiti za sraman potez nemačke rukometne federacije da suspenduje Srbina, koji nastupa za Švajcarsku?

КО ЋЕ САДА ДА ПЛАТИ? Немци неправедно суспендовали Србина, он доказао да је невин

Foto: Profimedia

Naime, čuvar mreže nemačkog šampiona Magdeburga Nikola Portner od naredne sezone će opet stajati na golu jer mu je ukinuta suspenzija zbog dopinga i pozitivnog nalaza na oba testa.

Osvajač dve Lige šampiona sa Monpeljeom 2018. i Magdeburgom 2023. godine je “pao” zbog metamfetamina. Bundesliga je saopštila da su količine ovog supstance u organizmu iskusnog golmana bile male, pa je verovatno došlo usled slučajne kontaminacije.

- Životni put i navike sportiste, a to su potvrdili i mnogi ljudi koji su ga poznavali, navodi na to da namerno konzumiranje doping supstance izgleda malo verovatno - saopštila je rukometna Bundesliga.

Foto: Profimedia

 

U njegovu odbranu sveodočio je saigrač, Norvežanin Kristijan O’Saliven koji mu je dobar prijatelj.

- Odlukom Bundeslige je potvrđeno da je naša procena bila tačna u slučaju Nikola Portnera. Drago nam je da možemo da počnemo novu sezonu s našim golmanskim tandemom Portnerom i Ernandezom - rekao je generalni direktor šampiona Evrope iz 2023. godine Mark Henrik Smit.

Inače Nikola Portner je rođen u Švajcarskoj, a njegov otac Zlatko Portner rođen je u Hrtkovcima kod Šapca i bio je deo kultnog tima Metaloplastike koji je dominirao u Evropi osamdesetih godina. Potom je igrao za Barselonu, a onda je otišao u Švajcarsku gde je i ostao i gde mu se rodio sin Nikola.

BONUS VIDEO: SRPSKI ŠOU: Evo šta su navijači Srbije pevali lepoj Nemici

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

TUGA: Preminula velika NBA legenda! Odmah se oglasio Čarls Barkli