IZJAVA KOJA JE PODIGLA PRAŠINU: Otac bosanske plivačice tvrdi da je mogla da nastupa za Srbiju, oglasila se i Lana Pudar.

Александар Илић
Aleksandar Ilić

27. 06. 2024. u 20:13

U istom danu kada je otac Lane Pudar, Velibor, govorio da je postojala šansa da mlada plivačica nastupa za Srbiju, iz Bosne i Hercegovine stiglo je i saopštenje talentovane sportistkinje koja je otkrila neke šokantne detalje.

ИЗЈАВА КОЈА ЈЕ ПОДИГЛА ПРАШИНУ: Отац босанске пливачице тврди да је могла да наступа за Србију, огласила се и Лана Пудар.

Foto: AP

- Dugo sam radio u Saudijskoj Arabiji u Džeda klubu Al Itihad, gde je radio i vaterpolo trener i moj prijatelj Vladimir Bajković. Družili smo se i mnogo govorili o Laninom plivanju, njenim rezultatima, medaljama, onako laički, ja sam bio u fudbalu, a on u vaterpolu, napisao je danas Velibor i dodao: 

- Jednog dana me je zamolio da mu pošaljem Lanina vremena u svim disciplinama, da ih on pošalje pokojnom Srđanu Filipoviću, treneru plivanja, koji je radio u UAE. On je bio oduševljen i bez mog znanja on i Vlado kontaktirali su tadašnjeg ministra sporta u Vladi Srbije, Vanju Udovičića, ubeđivali ga da razgovara sa mnom, da mi obeća najbolje uslove za treninge i da "mlada mostarska Srpkinja" pliva za Srbiju. Sticajem okolnosti kada sam bio na bazenu sa Vladom nazvao ga je Vanja i rekao da nema potrebe da razgovara sa mnom, Vlado ga je stavio na interfon da i ja čujem, poručio je da u Srbiji imaju hiljade Lana, na hiljade takvih talenata u plivanju. 

Nedugo potom oglasila se saopštenjem i Lana Pudar. 

- Osećam potrebu da ovim putem reagujem na današnjem edijske tekstove koji su se pojavili u svim medijima u našoj državi, a vezani su za javne istupe mog oca Velibora Pudara na njegovim društvenim mrežama. 

Odluka za koju ću državu da nastupam nije bila upitna. Uvek je bila isključivo moja, a ne njegova ili bilo koga drugog. 

Ograđujem se od svih ranijih i eventualnih budućih javnih istupa Velibora pudara koji uzimaju u kontekst mene i moje porodice. Moj otac i ja već skoro dve godine nemamo nikakav kontakt i sve njegove izjave nemaju nikakve veze sa mnom. 

Ovo je nešto što mi je najmanje potrebno u trenucima kada sam u završnim pripremama za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu. Međutim, zbog velikog interesovanja javnosti, a pre svega zbog sebe, i onoga što me čeka, osećam potrebu da se javno oglasim, razjasnim i stavim tačku na sve gore navedeno. Ovo je poslednji put da se javno oglašavam i govorim na ovu temu, molim vas da to poštujete, napisala je Lana Pudar. 

BONUS VIDEO: Oni su naš ponos! Posle Đokovića, Jokiću uručeno značajno priznanje 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S