KRENUO JE PUTUJUĆI CIRKUS FORMULE 1: Ferstapenu pol pozicija za sprint, Lekler je ostao bez brzog kruga

Novosti online

28. 06. 2024. u 18:31

Vozač Red Bula Maks Ferstapen osvojio je pol poziciju pred treću sprint trku sezone koja se vozi u okviru Velike nagrade Austrije, 11. runde ovogodišnjeg šampionata Formule 1.

КРЕНУО ЈЕ ПУТУЈУЋИ ЦИРКУС ФОРМУЛЕ 1: Ферстапену пол позиција за спринт, Леклер је остао без брзог круга

FOTO: Tanjug/AP

Trostruki svetski šampion je do najboljeg startnog mesta došao krugom od 1:04.686 minuta, sa nešto manje od desetinke prednosti u odnosu na Landa Norisa u Meklarenu. Treće vreme imao je drugi vozač Meklarena Oskar Pjastri, koji je bio dve desetinke iza svog timskog kolege.

Pored Ferstapenovog rutinskog osvajanja pol pozicije, kvalifikacije za sprint u Špilbergu obeležilo je i to što vozač Ferarija Šarl Lekler nije ni započeo brzi krug u poslednjem delu.

FOTO: Tanjug/AP

Ferstapen ju je lako rešio u svoju korist, pošto su se prethodno na čelu smenjivali vozač Mercedesa Džordž Rasel, Pjastri i Noris. Rasel je na kraju morao da se zadovolji četvrtim mestom, ispred Karlosa Sainsa juniora u Ferariju, timskog kolegu Luisa Hamiltona i drugog vozača Red Bula Serhija Peresa. Najbolju desetoricu kompletirali su dvojac Alpina Esteban Okon i Pjer Gasli i Lekler.

BONUS VIDEO FRKA, ALI NE VELIKA: Manji požar u metro stanici kod koje su okupljeni srpski navijači u Minhenu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ U PROBLEMU: Ako ne zaigra na ovim turnirima, uslediće kazna