PRAVI TEST SA "TRIKOLORIMA": Vaterpolisti sutra u drugom kolu turnira "Srbija 2024" u Šapcu igraju sa Francuskom

S. K.

04. 07. 2024. u 12:32

"DELFINI" jedinu pravu proveru pred Olimpijske igre u Parizu imaju na turniru "Srbija 2024" u Šapcu. Vaterpolisti će večeras (20.45) odmeriti snage sa Rumunijom, sutra (20.45) se sastaju sa Francuskom, u subotu sa Nemačkom (8.30) i Crnom Gorom (20.45) i u nedelju (20.45) sa Australijom. Biće to i prilika za igrače da se nametnu selektoru Urošu Stevanoviću.

ПРАВИ ТЕСТ СА ТРИКОЛОРИМА: Ватерполисти сутра у другом колу турнира Србија 2024 у Шапцу играју са Француском

Foto: Profimedia

Srbi su na olimpijskom turniru u grupi sa Francuskom i sigurno je da oba sastava na Gradskom bazenu u Šapcu neće otkriti sve svoje karte. Ali, zato publika može da očekuje spektakularan meč. "Trikolori" su u februaru na SP u Dohi bili hit šampionata, u četvrtfinalu su eliminisali branioca titule, Mađarsku, a u polufinalu umalo nisu iznenadili Hrvate, koji su se kasnije okitili zlatom. Ekipa, u kojoj važne poteze vuče hrvatski stručnjak Vjekoslav Kobešćak na kraju se nije domogla medalje, jer je bila slabija od Španija.

I za razliku od naše selekcije, već je odigrala dva pripremna meča sa Crnom Gorom u Monpeljeu (17:19 posle peteraca) i Seteu (14:10). Prva zvezda je centar Tomas Vernu, ali odskaču i Fontani, Kruzije, Bodegas... Srbi su dosada žestoko radili u Kragujevcu i Kranju, tako da su im prve utakmice u Šapcu. Podsetimo, u reprezentaciji su se vratili Miloš Ćuk i Nikola Dedović. Ipak, najviše hrabri sjajna forma Dušana Mandića, koji je najzaslužniji što je njegov Ferencvaroš prošlog meseca osvojio Ligu šampiona.

U svakom slučaju selektor Uroš Stevanović će posle Šapca imati jasnu sliku što se tiče tima za Pariz. Inače, posle Šapca sledi rad u Novom Sadu, Podgorici i Beogradu.

S. K.

"Srbija 2024"

PRVO kolo turnira "Srbija 2024" u Šapcu (danas): Nemačka - Crna Gora 17.15, Francuska - Australija 19.00, Srbija - Rumunija 20.45. Drugo kolo (sutra): Australija - Nemačka 17.15, Rumunija - Crna Gora 19.00, Srbija - Francuska 20.45.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!