"DELFINI" POTOPILI CRNOGORCE: Vaterpolisti slavili posle peteraca i plasirali se u četvrtfinale Svetskog prvenstva do 18 godina

S. K.

04. 07. 2024. u 22:57

VATERPOLISTI su u poslednjem trećem kolu grupe A SP do 18 godina u Buenos Ajresu posle peteraca savladali Crnu Goru sa 18:16 (4:1, 1:4, 5:5, 3:3 – 5:3) i kao pobednici grupe direktno su se plasirali u četvrtfinale.

ДЕЛФИНИ ПОТОПИЛИ ЦРНОГОРЦЕ: Ватерполисти славили после петераца и пласирали се у четвртфинале Светског првенства до 18 година

Foto: Profimedia

Prethodno su nadigrali SAD sa 20:13 (6:3, 6:5, 4:4, 4:1). Podsetimo, u prvom kolu su matirali Mađarsku sa 13:12.

Duel sa Crnogorcima bio je neizvestan sve dok Luka Gladović sa peterca nije stavio tačku na dramu. Naši su poveli sa 4:1, ali su „ajkule“ u drugoj četvrtini preokrenule na 5:4.Od tad se igralo gol za gol, da bi u poslednjoj četvrtini Crnogorci poveli sa 13:11. Uspeli su naši u finišu da izjednače na 13:13 i u penal seriji sruše velikog rivala. Od Srba niko nije promašio, dok je Savić u trećoj seriji zaustavio šut Stupara. U ekipi Miloša Sakovića najefikasniji su bili Gladović sa pet i Đokanović sa četiri gola.

Protiv Amerikanaca naši su meč rešili već posle dva minuta, kada su poveli sa 5:0 i veliku prednost nisu ispuštali do kraja. Odskočili su Gladović sa šest i Krstić sa pet pogodaka.

Noćas su se sastali Mađarska i SAD.

Tabela: Srbija 8, Crna Gora 4, Mađarska 3, SAD 0.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ U PROBLEMU: Ako ne zaigra na ovim turnirima, uslediće kazna