"OVO SU NAJTEŽI TRENUCI": Selektor Tucak objavio spisak za Pariz, otpao kapiten

Novosti online

08. 07. 2024. u 10:30

Uskoro počinju Olimpijske igre, a pažnja javnosti biće usmerena i na vaterpolo takmičenja. Među glavnim favoritima će biti, naravno, reprezentacija Hrvatske. Ali, u Pariz ide bez dugogodišnjeg kapitena.

ОВО СУ НАЈТЕЖИ ТРЕНУЦИ: Селектор Туцак објавио списак за Париз, отпао капитен

Foto: Profimedia

Nakon Kupa Sardinije u Algeru, selektor hrvatske vaterpolo reprezentacije Ivica Tucak odabrao je 13 igrača za odlazak na Olimpijske igre u Pariz, saopštio je Hrvatski vaterpolo savez.

Za Igre u francuskoj prestonici izabrani su: Marko Bijač, Toni Popadić, Luka Lončar, Josip Vrlić, Rino Burić, Marko Žuvela, Matias Biljaka, Loren Fatović, Maro Joković, Luka Bukić, Ante Vukičević, Jerko Marinić Kragić i Konstantin Harkov.

- Ovo su najteži trenuci za svakog trenera, pa i za mene. Doživljavam to prilično emotivno. Kao što sam rekao igračima, svih 18, odnosno petorica koji su ispali, da su završili na konačnom spisku ne bi bilo ništa manje zasluženo. Zahvaljujem se svim momcima na odličnom radu, a posebno bivšem kapitenu Ivanu Krapiću, kome je ovo ujedno i oproštaj od reprezentacije. Hvala za sve što je dao hrvatskom vaterpolu - rekao je selektor Tucak nakon objavljivanja spiska igrača.

Foto: Profimedia

Pored trenera Tuka, štab "barakuda" u Parizu činiće i Jure Marelja, Renco Posinković i Pero Kuterovac kao pomoćni treneri, doktor Dinko Pivalica kao lekar, Damir Luketić kao fizioterapeut i Igor Pezelj kao video-analitičar. Podsetimo, na osnovu žreba grupa Olimpijskih igara u Parizu, Hrvatska je svrstana u Grupu A.

BONUS VIDEO VIDEO KOJI JE USREĆIO MALE FUDBALERE: Alesandro Del Pjero podržao malu školu fudbala iz Vranja

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

MAJDOV PROGOVORIO: Počelo je od LGBT zastava, a ako mi braniš da se krstim, ne igram po tim pravilima