MLADI TALENTI DOMINIRALI: Završen 17. Međunarodni šahovski festival „Paraćin 2024“ (FOTO)

Z. R.

12. 07. 2024. u 15:05

VELIKA letnja međunarodna šahovska manifestacija „Paraćin 2024“ protekla je u znaku mladih takmičara sa svih meridijana, u standardno dobroj organizaciji Omladinskog šahovskog kluba „Paraćin“ i tamošnje Turističke organizacije, uz podršku Opštine i sponzora.

МЛАДИ ТАЛЕНТИ ДОМИНИРАЛИ: Завршен 17. Међународни шаховски фестивал „Параћин 2024“ (ФОТО)

Foto: Z. Rašić

Saša Jevtić, direktor festivala, ističe da je Paraćin prethodnih desetak dana bio svetski šahovski centar, te da su se uzbudljive šahovske partije pratile uživo na svim kontinentima, a sam grad na Crnici ugostio je veliki broj stranih gostiju popunjavajući smeštajne kapacitete.

- Na OPEN A turniru nastupilo je 127 igrača, među njima 16 velemajstora i 21 internacionalni majstor. Posle veoma sigurne igre ubedljivo prvo mesto osvojio je mladi IM Dimitar Mardov (USA), koji je sa 7,5 poena za čitav poen ostavio iza sebe grupu od čak 9 igrača sa po 6,5 poena. Dodatni kriterijumi su odlučili da pehar za drugo mesto ponese GM Aleksandr Fier (BRA), a treće IM Mohan Kušagra (IND).

Foto: Izvor Fejsbuk/Saša Jevtić

Pobednici Open A turnira

Po Jevtićevim rečima, igrači su se na A turniru borili i za norme za međunarodne šahovske titule, a ove godine čak četiri igrača su uspela da ih osvoje. Pobednik turnira je ujedno i veliki tragičar jer mu je, ne njegovom krivicom, za pedalj izmakla norma za titulu velemajastora.

Na OPEN B turniru bilo je 164 uglavnom mlađih igrača, a prvo mesto osvojio je Ali Tutunku iz Turske.

Glavni sudija ove šahovske manifestacije bio je Igor Vujačić, dok je nagrade najboljima uručivala Tanja Stojković, predsednica OŠK “Paraćin”.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

RUSIJA PODRŽAVA VUČIĆEVU INICIJATIVU ZA KIM: Zaharova poslala jasnu poruku