SPEKTAKL NA KOPAONIKU! Održana brdska trka i biciklistički maraton na planinskoj lepotici

Novosti online

29. 07. 2024. u 10:45

Brdska trka i Biciklistički maraton 11. godinu uzastopno održani su na Kopaoniku. Uz učešće preko 1.500 takmičara i velikog broja posetilaca, Kopaonik je minulog vikenda bio regionalni centar avanturističkih sportova koji su u sve većoj ekspanziji u čitavom svetu, a izuzetak nije ni Srbija.

СПЕКТАКЛ НА КОПАОНИКУ!  Одржана брдска трка и бициклистички маратон на планинској лепотици

Foto Privatna arhiva

Brdska trka „Kopaonik“ održana je na deonicama od sedam i 15 kilometara. Na kraćoj distanci pobede su odneli trkači iz Srbije. U ženskoj konkurenciji trijumfovala je Emilija Milanović, dok je kod muškaraca najbrži bio Dušan Krstić. U trci na 15 kilometara najbolji su bili Liliana Marija Dragomir iz Rumunije i naš Đuro Borbelj.

I ove godine Biciklistički maraton pod nazivom „Tri strane Kopaonika“, ponovo je poneo epitet najposećenijeg u Srbiji. Na stazi „Beli meda“ u dužini od 20 kilometara najbrži su bili Eldar Muratović i Sara Tanasić.  Na stazi „Jela“ na deonici od 30 kilometara pobede su odneli Julija Jakunina i Vladimir Antonijević, dok su na najdužoj trci od 50 kilometara na stazi „Pančić“, prva mesta osvojili makedonski biciklisti – Dunja Ivanova i Kiril Markovski.

Foto Privatna arhiva

 

Na stazama „Beli meda“ i „Jela“ vožene su trke i u disciplini električni bicikl i u apsolutnoj konkurenciji pobede su odneli Zlatibor Kovjanić i Goran Cvetanović, a pravu atrakciju predstavljale su trke za decu od dve do 12 godina. 

I ovog puta bio je organizovan i veoma zanimljiv prateći zabavni program, pešačke ture, edukativne radionice sa svim raspoloživim sadržajima Skijališta Srbije i EXPO koji okupio brojne izlagače iz sveta sporta i rekreativnih aktivnosti na otvorenom.

Uspešan organizator ove manifestacije i ovoga puta bilo je Sportsko udružene „Na sve strane“ uz podršku Opštine Raška, Nacionalnog parka Kopaonik, Skijališta Srbije i policijske uprave grada Kraljeva.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 14:07

Komentari (0)

MaxBet lansirao prvu potpuno AI generisanu marketinšku kampanju