NASTAVLJA SE NIZ DOBRIH REZULTATA: Zorana Arunović i Lazar Kovačević u finalu Svetskog kupa u NJu Delhiju

Novosti online

21. 08. 2024. u 15:24

Reprezentativci Srbije u streljaštvu, Zorana Arunović i Lazar Kovačević plasirali su se na finale Svetskog kupa, koje će od 15. do 17. oktobra biti održano u Nju Delhiju, saopštio je danas Streljački savez Srbije (SSS).

НАСТАВЉА СЕ НИЗ ДОБРИХ РЕЗУЛТАТА: Зорана Аруновић и Лазар Ковачевић у финалу Светског купа у Њу Делхију

FOTO: AP Photo/Manish Swarup

Svetska streljačka federacija (ISSF) je po završetku Olimpijskih igara u Parizu objavila liste kvalifikovanih takmičara za turnir u Nju Delhiju, a na njima su Arunović (vazdušni pištolj) i Kovačević (vazdušna puška).

- Pozivnice za finale Svetskog kupa dobili su pobednici završnog takmičenja Svetskog kupa u 2023, osvajači olimpijskih medalja i šestorica najbolje plasiranih strelaca (šest najboljih takmičarki) na rang listi Svetskog kupa 2024. u svakoj pojedinačnoj disciplini. Ukoliko je osvajač olimpijske medalje ili pobednik Svetskog kupa 2023, među šest najboljih, otvara mesto prvom narednom strelcu ispod crte - navodi se u saopštenju Streljački savez Srbije (SSS).

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Za rang liste se računaju samo plasmani u pojedinačnim disciplinama na četiri ovogodišnja turnira Svetskog kupa.

- Ostvarenja na Olimpijskim igrama, kontinentalnim prvenstvima i svetskom olimpijskom kvalifikacionom turniru nisu donosila bodove. Zato na listi kvalifikovanih nema Damira Mikeca, osvajača olimpijskog zlata u miksu sa Zoranom Arunović i sedmog mesta u pojedinačnoj konkurenciji vazdušnim pištoljem na Olimpijskim igrama. Mikec se u mesecima, koje su prethodile Igrama oporavljao od povrede ruke, učestvovao je samo na dva turnira Svetskog kupa, na kojima nije skupio dovoljno bodova - dodaje se u saopštenju Streljački savez Srbije (SSS).

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Arunović se na finalni turnir kvalifikovala sa treće, a Kovačević sa sedme pozicije.

- Kovačeviću je mesto otvorio Kinez Lihao Žang, koji je drugi na listi, a u Šatoruu je osvojio olimpijsko zlato. Zanimljivo je da je niko od prvoplasiranih na listama Svetskog kupa 2024. godine na Olimpiskim igrama nije došao do medalje - navodi se u saopštenju.

Discipline vazdušnim oružjem na programu su 15. oktobra.

BONUS VIDEO POSLASTICA! Srpski osvajači olimpijskih medalja dobili posebnu tortu

POSLASTICA! Srpski osvajači olimpijskih medalja dobili posebnu tortu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S