ŠESTA SEZONA SEOSKIH IGARA SPORTSKOG SAVEZA SRBIJE: Borba za glavnu nagradu - rukometni teren

N. Iljukić

23. 08. 2024. u 16:14

Šesta sezona Seoskih igara Sportskog saveza Srbije ulazi u samu završnicu. U subotu i nedelju (24. i 25. avgusta) biće održano Republičko finale, a osam najboljih ekipa koje će se boriti za glavnu nagradu – rukometni teren, a to su: Brodarevo (Prijepolje), Grljan (Zaječar), Donja Trepča (Čačak), Kaonik (Kruševac), Lučica (Požarevac), Orane (Bojnik), Odžaci (Trstenik), Čumić (Kragujevac).

ШЕСТА СЕЗОНА СЕОСКИХ ИГАРА СПОРТСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ: Борба за главну награду - рукометни терен

Foto: SSS

 U projektu je učestvovalo 40 gradova i opština, a predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek sumirao je utiske dosadašnjeg dela sezone:

- Posebno sam vezan za ovaj projekat Sportskog saveza Srbije jer sam inicirao da se uspostavi sistem takmičenja za sve one koji ne žive u gradovima, kako bismo skrenuli pažnju na sport i zdrav način života i na selu. Uz pomoć ovog projekta čuva se tradicija od zaborava i promovišu prave vrednosti. Ponosan sam što već šest godina uz sve izazove organizujemo ovu manifestaciju i nadam se da će i ova 6. po redu sezona biti završena na najbolji mogući način u Čačku. Želim da se zahvalim i svim kolegama iz teritorijalnih sportskih saveza koji su iz godine u godinu uz nas i pomažu sprovođenje Seoskih igara SSS. Hvala i Ministarstvu sporta koje nam je velika podrška, a ne smem zaboraviti ni grad Čačak koji je ponovo prihvatio domaćinstvo finala. Kako su svi uslovi bili odlični 2022. godine, ponovo ćemo uz veliku pomoć kolega iz Čačanskog sportskog saveza i Sportskog centra Mladost imati 160 takmičara na terenima kraj Morave – istakao je Štefanek.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković istakao je da kroz godine organizovanja Seoskih igara SSS ima i pozitivnih zapažanja:

-Veoma nam je drago što u okviru Seoskih igara SSS imamo sve više mladih takmičara. Svi imaju jednaku želju da pobede i daju svoj maksimum za selo iz kog dolaze. Hvala našim prijateljima, i ove godine uz nas je Voda voda, a partner 6. sezone Seoskih igara SSS je Meridian fondacija koja je spremila iznenađenje za prve tri ekipe. Verujem da će takmičari iz Čačka poneti samo najlepše uspomene i pokazati ferplej na terenima – rekao je Marinković.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

NA terenima SC „Mladost“ osam ekipa će se takmičiti u: malom fudbalu, odbojci, šahu, nadvlačenju štapa, trci u džakovima, bacanju kamena s ramena, poligonu spretnosti, nadvlačenju konopca, skoku u dalj iz mesta i obaranju ruku. U nedelju ćemo saznati ko će osvojiti glavnu nagradu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

URBANI OKTOBAR: Mladi stvaraju bolju budućnost