"ON JE RATNI ZLOČINAC!" Hrvati neće u bazen, žestoko optužili legendarnog vaterpolistu

Novosti online

27. 08. 2024. u 11:33

Primorac iz Kotora će morati da igra u regionalnoj vaterpolo ligi protiv klubova iz Hrvatske van svog bazena i grada!

ОН ЈЕ РАТНИ ЗЛОЧИНАЦ! Хрвати неће у базен, жестоко оптужили легендарног ватерполисту

FOTO: Tanjug/AP

Problem je ime bazena u Boki koji nosi ime Zorana Gopčevića Džimija, inače proslavljenog vaterpoliste. Problem je nastao jer hrvatski klubovi neće da igraju na tom bazenu jer je Gopčević optužen za ratne zločine u logoru Morinj.

Na kraju se došlo do kompromisnog rešenja da se utakmice Premijer lige ne igraju u Kotoru, ali da ni hrvatski klubovi ne dočekuju Primorac na svom terenu. "Bez pomoći države i Opštine, VPK Primorac na čelu sa predsednikom Sinišom Kovačevićem, a nakon pregovora sa Hrvatskim vaterpolo savezom, pronašli su rešenje za odigravanje utakmica Premijer lige u predstojećoj sezoni", saopštio je Primorac.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Oglasio se i predsednik kluba Siniša Kovačević koji je otkrio da je ovo trenutno rešenje na snazi za narednu sezonu, a da se nada da će politika biti po strani i da će se Kotorani već naredne sezone vratiti na svoj teren. 

- Mislim da je ovo maksimum koji smo mogli da postignemo. Poražavajuće bi bilo za Crnu Goru da ne igramo Regionalnu ligu, jer bi Hrvatska i Srbija imale bolju ligu od nas. Ja sam pronašao sportsko rešenje i u razgovoru sa predsednikom Upravnog odbora Regionalne vaterpolo lige i potpredsednikom HVS-a Pericom Bukićem dogovorio da pet utakmica protiv hrvatskih klubova Primorac odigra na neutralnom bazenu u Crnoj Gori, a isto tako i da hrvatski predstavnici igraju utakmice na neutralnim bazenima u Hrvatskoj. Ovaj kompromis je rješenje za narednu sezonu, ali se nadam da će država Crna Gora i Republika Hrvatska rešiti ovaj problem, kako Primorac više ne bi bio žrtva politike, jer mi hoćemo da se bavimo sportom. Ko god bio na čelu države i Opštine moraće ubuduće da se bavi ovim problemom, jer Primorac je ovo ispregovarao sam, a u interesu crnogorskog vaterpola je da još neko misli na naš klub - istakao je Kovačević za "RTCG". 

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Inače, Zoran Gopčević rođen je u Donjem Orahovcu 29. januara 1955. godine, u malenom selu kraj Kotora. Preminuo je 30. septembra 2000. godine sa samo 45 godina, a bio je deo jedne od prvih sjajnih generacija našeg vaterpola. Ima srebro sa Olimpijskih igara u Moskvi 1980. godine, dve godine ranije uzeo je bronzu na Svetskom prvenstvu, a 1977. je uzeo srebro na EP. Nakon bogate igračke karijere bio je trener i najviše je zapamćen po rezultatima na klupi Budve. 

Hrvatska ga optužuje da je u logoru Morinj počinio ratne zločine. Zbog kršenja pravila Ženevske konvencije o postupanju sa ratnim zarobljenicima četvorica rezervista JNA su osuđena na 12 godina zatvora, a Crna Gora je platila 1.400.000 evra odštete za 145 logoraša iz Morinja. Prema navodima hrvatske optužnice Zoran Gopčević je bio jedan od stražara u tom logoru.

(Mondo)

BONUS VIDEO: VESELI SE, SRPSKI RODE: Novak Đoković je ovako proslavio zlato na Olimpijskim igrama

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! "Novosti" otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je pismo, kao svoju odbranu, poslao nadležnim sportskim vlastima kada su otvorili istragu protiv njega.

18. 09. 2024. u 16:24

Komentari (0)

NE ŽELI DA BUDE KAO ĐOKOVIĆ, VEĆ... Nova teniska nada ima jasnu viziju