SRBI VODILI PROTIV AMERA U AMERIČKOM FUDBALU: Prvi trijumf Srbije na Svetskom prvenstvu u "fleg" fudbalu

Novosti online

28. 08. 2024. u 16:44

Olimpijske igre u Parizu su završene, a reprezentacija Srbije učestvuje na prvom prvenstvu sveta u sportu koji će biti deo olimpijade čiji je domaćin Los Anđeles 2028. godine - "fleg" fudbalu.

СРБИ ВОДИЛИ ПРОТИВ АМЕРА У АМЕРИЧКОМ ФУДБАЛУ: Први тријумф Србије на Светском првенству у флег фудбалу

FOTO: SAAF

Fleg fudbal je beskontaktna verzija američkog fudbala, u ekipama od po pet članova. Pravila veoma liče na američki fudbal, samo se zaustavljanje suparničke akcije (osim preuzimanja lopte hvatanjem u njenom letu) obavlja uklanjanjem jedne od zastavica koja visi o suparničkom struku. 

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

Finska je domaćin prvog IFAF Svetskog prvenstva u američkom fudbalu i... na njemu je reprezentacija Srbije porazima okončala učešće u uvodnoj fazi, ali razigravanje za plasman od 17. do 32. mesta počela pobedom. I to svojevrsnom "osvetom".

U grupi sa Srbima su još i najveći favoriti za titulu, Amerikanci (što su i dokazali deklasiravši Brazil sa 52:6, pa potom i Španiju sa 57:25), ali su naši reprezentativci uspeli čak i da povedu protiv SAD.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

Na kraju, sasvim očekivano, izgubili su od Amerikanaca, i to sa 14:49.

Prethodno, na debiju, Srbija je poklekla pred iskusnijom ekipom Španije (45:24), a onda imala šansu i za trijumf nad Brazilom, ali je ona propuštena pa je meč završen porazom "orlova" od 19:26.

Sa učinkom 0-3, naši su ostali bez šesnestine finala, ali su takođe to doživeli i Brazilci pa su voljom žreba opet Srbija i Brazil "ukrstili koplja".

I, u tom razigravanju od 17. do 32. mesta, srpska reprezentacija u fleg fudbalu pobedila je brazilsku sa 37:19, ostvarivši istorijski, prvi trijumf na šampionatu sveta za našu zemlju.

Naredni meč, a rival još nije poznat, fleg reprezentacija Srbije igraće u četvrtak.

Bonus video: Neviđeni detalji sa dočeka srpskih olimpijaca u Beogradu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)