OKUPACIJA KENIJACA! Sve spremno za uličnu trku na 10 kilometara u organizaciji Beogradskog maratona

Novosti online

30. 08. 2024. u 11:57

"Beogradska brza desetka", ulična trka na 10 kilometara u organizaciji Beogradskog maratona, pod pokroviteljstvom Grada Beograda, održaće se u subotu, 7. septembra, uz najavljeno učešće nekoliko elitnih trkača.

ОКУПАЦИЈА КЕНИЈАЦА! Све спремно за уличну трку на 10 километара у организацији Београдског маратона

Foto: Privatna arhiva

Drugu godinu uzastopno start i cilj trke "10K Belgrade" biće u Bulevaru Nikole Tesle, kod Parka prijateljstva na Ušću, a očekuje se da, pored velike masovnosti, bude ostvaren i odličan rezultat na ovoj deonici.

Listu u muškoj konkurenciji predvodi Kenijac Kalistus Kimtai Kito, koji je prošle godine u istoj trci osvojio drugo mesto. Veliki rivali biće mu njegovi sunarodnici Hilari Kiptum Majo, Albert Tonui i Bonifejs Njiru. U borbu za podijum uključiće se sigurno stari poznanik Beograđana Muhamed el Gauzani, aktuelni vicešampion Beogradskog polumaratona, kao i još jedan Marokanac Muhamed el Talhui.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Čast evropskog trčanja braniće predstavnici Španije Junes Knija, Abdenhaser Okelfen i Dijego Himenez, kao i Rus Vječeslav Sokolov. Očekuje se naravno i učešće najboljih srpskih trkača, s obzirom na to da će u sklopu saradnje sa Srpskim atletskim savezom, ova trka ujedno biti i šampionat Srbije u muškoj i ženskoj konkurenciji na deonici od 10 hiljada metara.

I kod dama najviše se očekuje od Kenijki. U glavni grad Srbije dolazi prošlogodišnja vicešampionka Valentina Džebet. Pored nje iz čuvene atletske afričke države trčaće i Glorijus Džepkirui, Džemutaji Ruto i Čepkirkir Kibet.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Račune će pokušati da im pomrse Karen Čemusto iz Ugande i Violeta Ndajikengurukije iz Burundija. Treba istaći da je staza na Novom Beogradu na kojoj će se trčati sertifikovana od strane Svetske atletike, svi rezultati biće priznati od strane ove organizacije i bodovaće se u zvaničnom kalendaru svetskih uličnih trka, što je još jedan dokaz našeg kvaliteta.

Podsećamo, prošle godine „Beogradska desetka“ izazvala je veliko interesovanje, a na startu je bilo preko tri hiljade trkača. U muškoj konkurenciji pobedio je Bernard Vambua iz Kenije u vremenu 28:26, dok je kod dama trijumfovala je Obukir el Ohabi Duae iz Španije koja je trku završila za 33 minuta i 20 sekundi.

Prijave za trku vrše se putem sajta Beogradskog maratona do kraja nedelje, a prijavljivanje će biti omogućeno i u prijemnom centru u TC Galerija u četvrtak i petak od 12 do 22, odnosno u subotu od 12 do 16 časova.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: Saudijski El Klasiko odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: "Saudijski El Klasiko" odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

DERBIJEM između Hilala i Itihada, prvim ovosezonskim "pustinjskim El klasikom" spušta se zavesa na četvrto kolo saudijske Pro lige, a to će biti prilika za najboljeg srpskog strelca svih vremena Aleksandra Mitrovića da dodatno uveća svoj golgeterski saldo i direktnom duelu sa drugim najboljim strelcem lige Karimom Benzemom pokaže ko je gazda.

21. 09. 2024. u 11:26 >> 12:43

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

BUGARKA SE POHVALILA SUSRETOM SA NOVAKOM ĐOKOVIĆEM: Evo šta mu je poklonila (FOTO)